27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Balborda maakt werk van vergunningen buschauffeurs

Earl BalbordaWILLEMSTAD — Alle chauffeurs van kleine bussen op Curaçao rijden op dit moment rond met verlopen vergunningen.
Dit bevestigt Giovanni Decaster, voorzitter van de belangenvereniging van kleine bussen, STU. De vergunningen liep in augustus en december van vorig jaar af.
Omdat de overheid geen besluit heeft genomen over de verlenging van deze vergunningen rijden er nu zo’n 400 chauffeurs van kleine bussen rond zonder vergunning.

De kwestie van de vergunningen stond eind vorige week op de agenda van een bijeenkomst tussen de STU en minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP). Volgens Decaster heeft Balborda toegezegd dat er op korte termijn een oplossing voor deze problematiek zal worden gevonden.

“Het is een zeer moeilijke situatie”

- Advertentie -

, aldus de STU-voorzitter.

“Onze leden rijden nu al maanden rond zonder vergunningen. De situatie wordt oogluikend toegestaan omdat de chauffeurs een aanvraag voor een verlenging hebben ingediend. Sommige chauffeurs worden wel door de politie aangehouden en moeten dan het bewijs van hun aanvraag overhandigen.”

Tijdens het gesprek met de STU gaf de minister aan dat hij deze zaak zal aanpakken.

“Het probleem was dat er niemand was die de vergunningen kon verwerken.
Ons is toegezegd dat er nu iemand is gevonden die versneld wordt ingewerkt om alle vergunningsaanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Hopelijk kan hier binnen twee weken mee worden begonnen”

, geeft Decaster aan.

Vrijdag is er tevens gesproken over sanitaire faciliteiten voor de buschauffeurs.
De STU-voorzitter hekelt het feit dat er in tegenstelling tot andere landen in de wereld, op Curaçao geen sanitaire faciliteiten zijn geregeld voor buschauffeurs.
Afgesproken is dat de minister in zijn eigen begroting zal nagaan of er voldoende financiële middelen voorhanden zijn om deze faciliteiten mogelijk te kunnen maken.

In het gesprek tussen belangenvereniging en minister stond ook de herinrichting van het openbaar bestuur op de agenda.
De STU heeft volgens Decaster een duidelijke visie over hoe de openbaarvervoersector er in de nabije toekomst uit moet gaan zien.
Deze visie gaat uit van de oprichting van een coöperatieve vereniging, waar alle chauffeurs van kleine bussen onder zullen vallen.
Middels deze coöperatie zullen chauffeurs via een vaste dienstregeling verplicht worden een aantal vaste routes te gaan rijden.
Op deze manier kan ook het openbaar vervoer in de minder rendabele wijken gegarandeerd worden.
Naast deze verplichte routes zullen de chauffeurs in hun ‘vrije uren’ zelf kunnen bepalen waar en hoe vaak zij hun kleine bussen inzetten.
Het plan van de STU heeft wel de medewerking van de regering nodig, benadrukt Decaster.
Hij wijst erop dat de sector de financiële hulp van de overheid nodig heeft om de coöperatie op te zetten.
Aan het hoofd van de coöperatie zullen professionals staan, die gecontroleerd zullen worden door een raad van toezicht, bestaande uit STU-leden.
Afgesproken is dat een commissie, bestaande uit actoren uit de sector zich over deze problematiek zal buigen.

—————-Advertentie —————————

auto3

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -