30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes stelt deadline

Robbie’s heeft tot 1 november om sms-loterij op te heffen

Willemstad – Loterijmagnaat Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery heeft tot 1 november van dit jaar de tijd om zijn sms-loterij op te heffen om zo de uitvoering van bestuursdwang te voorkomen. Dat heeft premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) gisteren bekendgemaakt.

- Advertentie -

wega di numberDeze maatregel is het gevolg van de eerder, op donderdag 18 juli, door de minister-president aangekondigde aanpak van de sms-loterij op Curaçao. Asjes gaf toen aan dat deze illegaal is aangezien hier nooit een vergunning voor is gegeven.

,,Daarom heeft deze regering besloten om er een eind aan te maken”

, zo liet Asjes toen tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad weten.
De premier baseert zich bij dit besluit op juridische adviezen van de overheid en geeft gevolg aan een uitspraak van de rechtbank, ruim vier maanden geleden, waarin de overheid werd gevraagd een standpunt in te nemen in de zaak.

De verkoop van loten middels sms, waarbij loten als sms-berichten naar de koper worden gestuurd, is al enkele jaren gaande op Curaçao.
Hier zou echter nooit toestemming voor zijn gegeven.
Ook zou de inhoud van deze ‘digitale loten’ niet voldoen aan de Loterijverordening 1909 en de uitvoeringsregeling opgenomen in AB. 1986, nummer 21, zoals gewijzigd.
Wel heeft het Bestuurscollege in het verleden een vergunning verleend voor het aanbieden van de mogelijkheid om loten te kopen door het bellen naar een centrale van een vergunninghouder; de zogeheten Phone Lottery.
Volgens Asjes wordt deze service echter al jaren niet meer aangeboden.

,,Gezien de voormelde situatie en de handhavingsplicht die de minister als bestuursorgaan heeft, zal de minister begin november van dit jaar op grond van artikel 11 van de Loterijverordening 1909 beginnen met handhavingsmaatregelen tegen de voormelde illegaliteit”

, zo liet het ministerie van Asjes (Algemene Zaken) gisteren in een schrijven aan de pers weten.

,,Diegenen waarvan thans bekend is dat zij op dit moment de voormelde illegaliteit in de hand werken, zijn in de gelegenheid gesteld om tot 1 november van dit jaar het een en ander op te heffen ter voorkoming van de uitvoering van bestuursdwang.”

In het persbericht dient Asjes ook een verzoek in bij elke burger ‘om bij de aankoop van loten voor de Wega di Number Kòrsou, deze slechts te kopen in de lokaliteiten van de vergunninghouder dan wel bij de toegestane huis-aan-huisverkopers die zich hiervoor ook moeten legitimeren’.

,,Een illegaal lot wordt niet door de overheid middels het waarborgfonds gewaarborgd voor prijsuitgifte”

, aldus Asjes.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -