27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes en Wiels spoedig in de Staten

 Willemstad – Minister-president Ivar Asjes wil zo snel mogelijk in de Staten verschijnen om daar antwoord te geven op de verschillende vragen over Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Dat heeft Statenvoorzitter Mike Franco gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.

Advertentie

- Advertentie -

Wanneer deze vergadering, waarvoor inmiddels al een oproep is binnengekomen, zal plaatsvinden, is voor Franco echter nog onduidelijk.
De komende weken zijn, zo blijkt, vol met Statenvergaderingen, waaronder die voor de behandeling van de begroting in de week van 9 tot 13 december.
Ook vindt komende maandag en dinsdag het bezoek van koning Willem- Alexander en koningin Máxima aan Curaçao plaats.
Behalve het drukke Statenschema, moet Franco ook rekening houden met een aantal Statenleden die gedurende de komende periode uitlandig zullen zijn.

,,Er zijn tot nu toe drie personen die in ieder geval tot 23 november afwezig zullen zijn waardoor ik moet kijken of er voor de vergaderingen wel een quorum gevormd kan worden”, aldus de Statenvoorzitter.

Hoewel het wenselijk mag zijn dat de Gevolmachtigde minister er tijdens de Statenvergadering bij zal zijn, is dit volgens Franco geen vereiste.

,,Uiteindelijk is de minister-president verantwoordelijk voor de Gevolmachtigde minister. De vragen van de Statenleden zullen dus ook aan hem gericht zijn.”

Asjes zal zelf vanaf komende donderdag uitlandig zijn. Dan reist hij samen met koning Willem- Alexander en koningin Máxima naar het buitenland.

,,Zoals je ziet wordt het dus een hele klus om een geschikte datum te kunnen vinden waarop de vergadering over de Gevolmachtigde minister plaats kan vinden,” zo liet Franco gisteren weten.

Tot 22 december zal er volop worden vergaderd in de Staten. In de week van 9 tot 13 december zal de behandeling van de begroting plaatsvinden.
In de daaropvolgende week heeft Franco verschillende vergaderingen gepland die tussendoor worden aangevraagd.
Ook moet een aantal vergaderingen hervat worden, waaronder de fluoride-vergadering en de vergadering over Tayer Soshal, die eerder voor drie weken werd geschorst.

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -