26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Asjes: ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’

HomeMediaAsjes: ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’
Aubert Wiels - FOTO Caribisch Netwerk/NTR
Aubert Wiels ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’ FOTO Caribisch Netwerk/NTR

Willemstad – De oprichting van 1 Team Magno; de nieuwe politieke partij van Aubert Wiels, de broer van de overleden politicus Helmin Wiels, was volgens premier Ivar Asjes een goede 1 aprilgrap.

,,Ik heb er kennis van genomen toen ik op Aruba was en heb me rot gelachen”, aldus de minister-president tijdens een uitzending van Konsenshi Sivil afgelopen vrijdag.

Volgens Asjes stond Aubert naast Eldon ‘Peppie’ Sulvaran tijdens de manifestatie voor het Avila Hotel in februari waarbij laatstgenoemde zou hebben gezegd dat de overleden Wiels een verrader zou zijn.

,,Aubert stond ernaast toen Peppie dat zei en hij bleef stil.

Asjes is wel de volgende zaterdag het podium van Pueblo Soberano opgeklommen en daar uitgelegd hoe de vork in de steel zit”, aldus de premier over zichzelf sprekend afgelopen vrijdag.

Ook niet te spreken is de premier over Sulvaran, zijn kantoorgenoot Chester Peterson en oud-premier Gerrit Schotte (MFK), die tegenwoordig ‘de pastoor van Reforma speelt op de televisie’.

,,Schotte heeft Sulvaran en Peterson in januari 2012 in de werkgroep geplaatst om een aantal pijnpunten, waaronder het elimineren van de consensusrijkswetten, te behandelen. Daar is echter niets van gekomen.

En waarom? Het was alleen een spelletje van consultancy. Ze wilden alleen geld maken. Tussen januari 2012 tot september 2012 is er helemaal niets gebeurd.”

Asjes, die het Aubert bijzonder kwalijk neemt dat hij naast Sulvaran zou hebben gestaan en niet zou hebben gereageerd na een vermeende uitspraak over Wiels als verrader, heeft Aubert vrijdag uitgedaagd om op de radio te verklaren dat hij het niet eens is met de uitspraken van Sulvaran.

,,Stel Aubert de vraag of hij het eens is met de uitlatingen van Peppie. Als hij het er niet mee eens is, zal hij er afstand van moeten nemen. Maar dat kan hij natuurlijk niet.” Asjes plaatste grote vraagtekens bij de sede die door Wiels voor 1 Team Magno zal worden geopend. ,

,Natuurlijk kan hij niet tegen Sulvaran keren. Met welk geld zal de sede worden geopend? Het is toch het geld van Reforma? Maar niemand weet waar dat geld vandaan komt. Reforma, Schotte, 1 Team Magno, Sulvaran; het is allemaal één pot nat.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties