Asjes: ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’

Aubert Wiels - FOTO Caribisch Netwerk/NTR

Aubert Wiels ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’ FOTO Caribisch Netwerk/NTR

Willemstad – De oprichting van 1 Team Magno; de nieuwe politieke partij van Aubert Wiels, de broer van de overleden politicus Helmin Wiels, was volgens premier Ivar Asjes een goede 1 aprilgrap.

,,Ik heb er kennis van genomen toen ik op Aruba was en heb me rot gelachen”, aldus de minister-president tijdens een uitzending van Konsenshi Sivil afgelopen vrijdag.

Volgens Asjes stond Aubert naast Eldon ‘Peppie’ Sulvaran tijdens de manifestatie voor het Avila Hotel in februari waarbij laatstgenoemde zou hebben gezegd dat de overleden Wiels een verrader zou zijn.

,,Aubert stond ernaast toen Peppie dat zei en hij bleef stil.

Asjes is wel de volgende zaterdag het podium van Pueblo Soberano opgeklommen en daar uitgelegd hoe de vork in de steel zit”, aldus de premier over zichzelf sprekend afgelopen vrijdag.

Ook niet te spreken is de premier over Sulvaran, zijn kantoorgenoot Chester Peterson en oud-premier Gerrit Schotte (MFK), die tegenwoordig ‘de pastoor van Reforma speelt op de televisie’.

,,Schotte heeft Sulvaran en Peterson in januari 2012 in de werkgroep geplaatst om een aantal pijnpunten, waaronder het elimineren van de consensusrijkswetten, te behandelen. Daar is echter niets van gekomen.

En waarom? Het was alleen een spelletje van consultancy. Ze wilden alleen geld maken. Tussen januari 2012 tot september 2012 is er helemaal niets gebeurd.”

Asjes, die het Aubert bijzonder kwalijk neemt dat hij naast Sulvaran zou hebben gestaan en niet zou hebben gereageerd na een vermeende uitspraak over Wiels als verrader, heeft Aubert vrijdag uitgedaagd om op de radio te verklaren dat hij het niet eens is met de uitspraken van Sulvaran.

,,Stel Aubert de vraag of hij het eens is met de uitlatingen van Peppie. Als hij het er niet mee eens is, zal hij er afstand van moeten nemen. Maar dat kan hij natuurlijk niet.” Asjes plaatste grote vraagtekens bij de sede die door Wiels voor 1 Team Magno zal worden geopend. ,

,Natuurlijk kan hij niet tegen Sulvaran keren. Met welk geld zal de sede worden geopend? Het is toch het geld van Reforma? Maar niemand weet waar dat geld vandaan komt. Reforma, Schotte, 1 Team Magno, Sulvaran; het is allemaal één pot nat.”

Bron: Antilliaans Dagblad

0 Reacties op “Asjes: ‘1 Team Magno 1 aprilgrap’

  1. caribbeancynic

    Het valt toch niet mee om dit eiland serieus te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *