27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Arrogantie komt voor de val

Arrogantie komt voor de val

 

- Advertentie -

Die woorden hoor ik nog, als ik aan mijn vader denk want telkens weer zie ik genoeg voorbeelden hiervan en moet ik de man gelijk geven.

Door de jaren heen heb ik genoeg voorbeelden voorbij zien gaan, bijvoorbeeld Hitler, Papa Doc, zijn zoon Baby Doc, Idi Amin die zo gek was als een deur, en niet te vergeten grote criminelen zoals Al Capone, John Gotti die ze The Teflon Don noemden omdat hij steeds vrijgesproken werdt totdat ze hem te pakken hadden en hij de rest van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht.

Laten we onze eigen mensen niet vergeten want die worden ook al met de dag erger en krijgen kapsones waar je “U” tegen zegt!

– Onze minister van financiën die zich kleedt als een pooier die naar een Pimps and Ho’s Convention gaat in maat pakken die de maand salaris van een arbeider kosten,

– niet te vergeten onze Premier die met loeiende sirenes en meer beveiliging dan Obama iedereen van de weg af jaagt om naar de kapper te gaan.

– En onze eigen Sjeik Hakim die steeds op reis gaat en niemand weet wat hij gaat doen en dan terug komt met een verhaal waar je geen knoop aan kan vast maken

Maar we hebben ook mensen die denken dat mijn klip een ritsel eiland is waar alles kan en mag zolang je maar kraaltjes en spiegeltjes uitdeelt en de mensen met een illusie blij kan maken.

Ik was op vakantie en vlak voordat ik terug kwam las ik toevallig in De Belgische Gazette een oproep voor de schuldeisers van ene Chris van Assendelft van Wijck om zich te melden zodat de procedure voor beslaglegging en van zijn eigendommen kan volgen.

Kom ik in Nederland zie ik dezelfde advertentie in De Telegraaf staan, ik denk die jongen huppelt schijnbaar tussen Nederland en België, dat kan toch?

Neem ik de Haringvlucht, want je zit echt als haringen in een ton op die Arke (Arkefly red.) vlucht, kom ik aan op mijn geliefde klip, zie ik diezelfde advertentie in het Antiliaans Dagblad en de Amigoe staan.

Deze jongen lijkt onze regeerders wel, want die vliegen ook heen en weer alsof ze hun airmiles moeten cashen voordat ze niet meer geldig zijn.. Blijkt dat deze meneer met de gekochte adellijke titel een crimineel verleden heeft waar je “U” tegen zegt. Je kan het zo gek niet bedenken of meneer heeft het gedaan, ik dacht dat onze premier dom was door van een uitbraak een inbraak te maken maar deze jongen is slimmer die kan ijskasten aan eskimos verkopen en ze betalen er ook nog grif voor.

Stond hij pasgeleden op de voorpagina van alle kranten tussen onze eigen Schotte, Sjeik Hakim en niet te vergeten Holle Bolle Gijs Cooper nadat hij een contract had getekend om een Fantasy Island te bouwen voor onze kust. Allemaal breed lachend want het is toch goed voor het eiland of niet soms?

Blijkt nou dat er een hele polonaise mensen zijn die door deze meneer geplukt zijn, opgelicht zijn, failliet gegaan zijn door zijn door zijn schuld, families die uit mekaar gerukt zijn door zijn doen en daar staat meneer die op handen gedragen wordt door onze prominente regeerders die hem zien als de grote investeerder die ons het Walhalla gaat brengen.

En nu komt de waarheid naar boven want nou krijgen al die gedupeerden een kans om hun verdriet te wreken en valt deze man door de mand en krijgt men de oplichter, de fantast, de crimineel te zien en valt hij met al zijn nep rijkdom in het Annabaai en gaat nou het vingertje van onze regeerders opeens van de ene minister naar de andere zo van

” je moet niet bij mij zijn maar die andere minister”

en ondertussen hebben ze allemaal wel de kraaltjes en spiegeltjes aangenomen en willen nou opeens niks met deze man te maken hebben.

Pa, je had gelijk, arrogantie komt echt voor de val!

Ik blijf lachen op deze klip want er zijn nog steeds eerlijke mensen hier die bereid zijn om ons vooruit te helpen zonder de hulp van een stelletje amateurs die het hoog in hun bol hebben maar die binnenkort ook aan de beurt zijn!
 Arthur Donker

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -