Arrestaties bij intocht Sint onterecht

Bron: Versgeperst
Door: Aruna Jhagru

Zwarte Piet Versgeperst Sinterklaas Quincy Gario NIEUWS dordrecht demonstratie Curaçao arrestatie  arrestatie 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Twee demonstranten die tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Dordrecht zijn opgepakt, worden niet vervolgd. De kunstenaars droegen T-shirts met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ en werden aangehouden. Maar dat had niet mogen gebeuren, oordeelt het Openbaar Ministerie.

Ouders stoorden zich aan de demonstranten en wilden dat de politie ingreep. Agenten vroegen daarop of de betogers weg wilden gaan en beriepen zich op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), omdat het zou gaan om uitdagend gedrag waaruit ongeregeldheden zouden kunnen volgen. Toen ze bleven weigeren weg te gaan, werden ze aangehouden.

Aangehouden De kunstenaars, waaronder Quincy Gario, hadden op aandringen van de politie spandoeken al ingeleverd, maar het tweetal vond dat de T-shirts niet als ordeverstorend konden worden beschouwd. Het OM vindt ook dat de tekst op het shirt niet zo uitdagend was dat ze hadden mogen worden weggestuurd of aangehouden. De politie nam destijds vier mensen mee naar het bureau. Twee van hen werden later als getuige beschouwd.

© ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *