Opinie | ‘Minister Dowers zijn onbekwaamheid als Minister van Justitie is niet goed te praten’

Karel Maduro (MEP): Minister Dowers zijn onbekwaamheid als Minister van Justitie is niet goed te praten

Karel Maduro (MEP): onbekwaamheid als Minister van Justitie is niet goed te praten

Criminaliteit op Aruba wordt met de dag erger. Het is wel duidelijk dat Min. Dowers niet de geschikte persoon is voor de portefeuille van Min van Justitie.
Dhr. Jossy Mansur had ook zijn twijfels, of Min. Dowers wel het Ministerie van Justitie aankan.

Criminaliteit op Aruba moet harder aangepakt worden, en het moet niet zo zijn dat Min. Dowers zo laconiek over denkt, en maar gewoontjes zegt dat het enkel maar om een perceptie gaat.

De situatie is zo uit de hand gelopen, dat Min. Dowers de situatie amper onder controle kan krijgen. En hij komt met een flauw argument dat criminaliteit toch wel iets van deze tijd is en dat de hele wereld met dezelfde problematiek kampt. Voor een Min. van Justitie die zo over de problematiek “Criminaliteit” denkt, heeft hij echt een “Brevet van Onvermogen “verdient.

Volgens Min. Dowers, is de bevolking van Aruba substantieel gegroeid, en zo ook de verschillende groepen bezoekers die het eiland binnen bezoeken, en hierdoor is ook de criminaliteit gegroeid. Dus Minister geloofd, dat criminaliteit mee groeit met de bevolking en aantal bezoekers die naar eiland komen? Wat een onzin.

Tot ieder verbazing komt de Minister nu pas achter, dat er geld voor nodig is om criminaliteit weer onder controle te krijgen. Dit is alsof Minister zegt een auto heeft vierkante banden nodig om op ronde wielen te kunnen rijden. Snapt niemand wat van en dit is toch absurd!
Minister van Justitie had dus eerder met een plan van aanpak moeten komen om de criminaliteit te bestrijden, zodat hij niet achter de feiten aan moet lopen. En dit plan moet hij toch in zijn begroting hebben begroot? Lijkt alsof de Minister van toeten nog blazen weet, als het over dit onderwerp gaat van criminaliteit.

Als de criminaliteit zo blijft groeien, is het een slechte zaak voor Aruba. Aruba draait om toerisme en dat is ook het enige economische bron van inkomen. Dus hier moet snel een oplossing komen.

Conclusie: Minister Dowers is onbekwaam voor deze functie. Als Minister van Justitie heeft hij er voor gezorgd dat de radars die Aruba had, weg zljn gehaald, Warda Nos Costa is er niet meer, en ook de helikopter en apparaten om illegaliteit te bestrijden hebben ze weggehaald.

Het is toch te gek voor woorden. Hoe wil je criminaliteit bestrijden, als je een tekortkoming heeft aan allerlei middelen om je werk optimaal te kunnen uitvoeren.

En Min. Dowers heeft het lef ook nog te zeggen dat hij niet wist, dat via de Baby Beach illegalen het eiland binnen stromen. Snapt jij het nu waarom de criminaliteit steeds groter wordt? Schandalig!!

Bron: ArenaPoliti.co 

Een Reactie op “Opinie | ‘Minister Dowers zijn onbekwaamheid als Minister van Justitie is niet goed te praten’

  1. Renée van Aller

    Het ligt waarschijnlijk niet aan de minister, maar aan de hoeveelheid geld die beschikbaar is. Dat is altijd te weinig. De gemiddelde agent is niet graag op straat. Meer blauw op straat als preventieve maatregel wil niet zo lukken in het Koninkrijk. Bovendien is er economisch ook het nodige voor verbetering vatbaar. De jongeren zijn niet altijd voldoende opgeleid, of hebben soms moeite de juiste werkinzet te vinden. Het onderwijs is al jaren ondergefinancierd, wat wordt er gedaan aan schooluitval? Er is onvoldoende werk en het leven is veel te duur. Wil je dan overleven dan moet je wel in de drugs of het witwassen als er geen werk is en iedereen moet pinaren. Het is onjuist – menen wij – om op de persoon te spelen. Kijk naar oorzaak en gevolg. De volksvertegenwoordigers zijn het uitvoerend comité van de partij/regering in plaats van het algemeen belang te verdedigen. Dat is pas ernstig. Kan daar wat aan gedaan worden? De Statenleden kunnen er voor zorgen dat de begrotingsgelden anders worden toegewezen. Zij moeten de ministers controleren in plaats van dat de regering/partij de Statenleden controleert. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *