28 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Aqualectra kampt met stroomtekort

HomeLandenCuraçaoAqualectra kampt met stroomtekort

BOO-energiecentrale blijft achter

WILLEMSTAD — Nutsbedrijf Aqualectra kampt sinds gistermiddag met een tekort aan elektriciteit. Een machine op de Dokweg moest vanwege urgente onderhoudswerkzaamheden van het netwerk gehaald worden. Vandaag dacht Aqualectra aan de ochtendpiek te kunnen voldoen. De overheids- nv verwacht dat in de middaguren enkele wijken zonder stroom zullen komen te zitten.

De reservecapaciteit van het nutsbedrijf is al geruime tijd nihil. Daar komt bovenop dat de windmolens weinig stroom opwekken vanwege de windstilte.
Ook de BOO-energiecentrale levert minder dan contractueel is vastgelegd, te weten 5 MW in plaats van 22 MW.
Het is niet bekend wanneer de machine die in revisie is weer op het netwerk wordt aangesloten. Aqualectra hoopt vandaag de werkzaamheden af te ronden.
De wijken die gisteren werden getroffen zijn: Buena Vista, Seru Fortuna, Muizenberg, Suffisant, St. Jakob, Dein, Kanga, Cas Cora, Semikok, een deel van Sta. Rosa en Seru Lora, Tio Daou Ballpark tot en met Abrahams.

Volgens Angelo Meyer, vakbondsleider van de PWFC, kan de BOO-energiecentrale onmogelijk voldoende capaciteit leveren aan Aqualectra.
De energiecentrale kampt al geruime tijd met ondercapaciteit. Ook de levering aan de raffinaderij verloopt niet vlekkeloos.
Gisteren verklaarde Meyer dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling binnen Refineria di Kòrsou (RdK), de moedermaatschappij van de beheerder van de BOO-centrale.
De Raad van Ministers zou van plan zijn om maandag Herbert Mensche aan te stellen als tijdelijk directeur bij RdK.
Als de Raad van Commissarissen van RdK blijft tegenstribbelen, dan zullen de twee vakbonden binnen de raffinaderij acties ondernemen.
Dat zegt Meyer.
Zowel PWFC als Apri, de vakbond voor het stafpersoneel, zal op de barricades gaan staan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties