31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 16:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Apothekers strijken hand over het hart

apothekersWILLEMSTAD — Minister Ben Whiteman van Gezondheid (PS) wil zo snel mogelijk het conflict met de Vereniging van Apothekers en Apotheekeigenaren (VAE) oplossen. Het verzoek van de VAE om zolang het onderzoek naar de kosten van de apotheken niet is afgerond de oude regelingen te hanteren, is volgens Whiteman in strijd met de wet.

Vanwege het conflict tussen de overheid en de VAE hebben de apothekers een actie aangekondigd. Verzekerden met een Seguro Básiko-kaart zouden vanaf gisteren niet meer direct hun geneesmiddelen bij de botika’s kunnen halen.
Verzekerden met de nieuwe zorgpas moeten eerst een stempel bij de SVB halen.
Eergisteren heeft de minister tevergeefs naar een oplossing gezocht.
De vergadering met de VAE werd woensdagavond door de explosie bij het asfaltmeer opgeschort. Hoogstwaarschijnlijk zal de vergadering maandag worden vervolgd.

Apotheker Peter Smit verwacht dat zijn collega’s de actie over het weekend heen tillen.

“In de praktijk zul je merken dat de actie is opgeschort”

, zegt hij.
De apothekers willen de patiënten zo min mogelijk benadelen.

“Veel mensen worden ontzien”

- Advertentie -

, zegt de apotheker die aangesloten is bij Samenwerkende Apotheken Curaçao.

Minister Whiteman stelt te werken aan de hand van twee uitgangspunten.
Volgens hem kan het nooit zo zijn dat de overheid op faillissement van ondernemingen aanstuurt door tariefsvergoedingen onder de kostprijs te hanteren.
Daarnaast stelt de PS-minister dat we niet kunnen doen alsof het land zich niet in een precaire financiële situatie bevindt.
De tripartiete commissie die zich gaat buigen over de receptregelvergoeding zou volgens hem dan ook spoedig aan het werk moeten gaan.
Hoe sneller de minister over concrete informatie beschikt, des te sneller hij hiermee naar de wetgever kan gaan om de huidige regelgeving te veranderen.

“Stel dat ze kunnen bewijzen dat de receptregelvergoeding onder de kostprijs ligt, dan ligt het natuurlijk voor de hand dat zij het verschil met terugwerkende kracht zullen ontvangen”

, aldus Whiteman.

Assistenten
Voor de apothekersassistenten en het verkooppersoneel bij botika’s zal de minister opdracht geven aan de SVB om informatiesessies te organiseren.
Vragen over de uitvoering van de wet basisverzekering ziektekosten zouden dan aan de SVB worden gesteld.
De administratieve perikelen baren de apothekersassistenten de meeste zorgen.
Er heerst bij hen nog onduidelijkheid over de technische aspecten van de uitvoering van de wet.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -