26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 23:25

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie AntilliaansDagblad | Vier prioriteiten president CBCS

AntilliaansDagblad | Vier prioriteiten president CBCS

Het nieuwe prioriteitenbeleid van Richard Doornbosch, president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS)

Willemstad – Richard Doornbosch, de president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft voor zichzelf vier prioriteiten gesteld toen hij ruim twee maanden geleden bij de CBCS begon.

Tijdens het programma Perspektiva op de zender Z86 wijdde Doornbosch hier verder over uit en zei: ,,Ik heb vier prioriteiten benoemd toen ik ja zei tegen deze klus. De eerste daarvan is om de regering van Curaçao en Sint Maarten bij te staan in deze coronacrisis. En dat heeft een veel grotere prominentie gekregen dan ik aanvankelijk misschien had ingeschat.

Het tweede is dat we een oplossing vinden voor de financiële instellingen die in de problemen verkeren.

De derde prioriteit is dat we het toezicht op een meer risico-gebaseerde manier gaan invullen; meer proactief en de vierde prioriteit is dat we gaan kijken naar de governance van de CBCS zelf. Dat we intern ook gaan kijken naar hoe we nu de checks and balances in de organisatie hebben ingericht; hoe we de besluitvorming nu doen en of dat conform de best practices is die er zijn voor de centrale banken. Dan vragen we het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om dat door te lichten en ons daarbij te helpen.”

Doornbosch heeft naar eigen zeggen voor de baan bij de CBCS gekozen om een positief verschil te kunnen maken ‘en die motivatie is met de coronaviruspandemie alleen maar groter geworden’.

,,Het is ongelooflijk als je bedenkt dat er 20 procent van de economie in 2020 verdwijnt en wat dat betekent voor de inkomens van mensen, wat dat betekent voor het bestuur van het land en voor de CBCS zelf”, aldus de president-directeur.

De coronacrisis heeft volgens hem drie fases: restrictieve maatregelen waardoor het niet mogelijk is om de economie weer aan te trekken (dit is de fase waar Curaçao zich in bevindt); wanneer een vaccin medio 2021 beschikbaar wordt; en de periode waarin de landen de middelen die ze hebben geleend terug moeten betalen.

Om deze fases op een goede manier te laten doorlopen, is externe financiering nodig, aldus Doornbosch. ,,Daarom is het een kans dat we in het Koninkrijk zitten waar die financiering aanwezig en beschikbaar is.”

Bron: Antilliaans Dagblad van 24 oktober 2020

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties