28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 21:15

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | TExperience uit vier gekozen

AntilliaansDagblad | TExperience uit vier gekozen

Door pandemie afgezien van openbare aanbesteding

Thakaidzwa Doran kwam in opspraak omdat hij de partner zou zijn van de stiefdochter van toenmalig minister voor Gezondheid Suzy Camelia-Römer (PIN).

Willemstad – Het bedrijf TExperience van Thakaidzwa Doran, dat uitgekozen was om te zorgen voor het in goede banen leiden van opvang van personen die in quarantaine moesten blijven in verschillende hotels, is gekozen uit vier bedrijven die aanbevolen zijn door de Directie Risicobeheersing en Rampenbeleid (DRR).

Het ging om bedrijven die een door DRR georganiseerde cursus ‘crowd management’ hadden gevolgd. Dat antwoordt de minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath (PAR) op vragen van Statenlid Marilyn Moses (MP). Doran kwam enigszins in opspraak omdat hij de partner zou zijn van de stiefdochter van toenmalig minister voor Gezondheid Suzy Camelia-Römer (PIN).

Uiteindelijk is Doran uit de vier aanmeldingen gekozen vanwege de goede referenties en aanbevelingen. En, zo stelt Rhuggenaath: ,,De minister van Financiën is akkoord gegaan om middels een algemene machtiging af te mogen zien van de eis van openbare aanbesteding of opvraag van drie offertes in deze rampsituatie. Het vlot en doortastend handelen in een pandemie kan niet anders worden gekwalificeerd dan als handelen in landsbelang.”

De minister voegt een lijst van evenementen toe waarbij TExperience, opgericht in maart 2019, opgetreden heeft als ‘crowd manager’ en ook enkele referenties hierover van instanties die ervaring hebben met het bedrijf van Doran zoals de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata), het toeristenbureau CTB, ABC Busbedrijf en het Korps Politie Curaçao (KPC). Het bedrijf trad op bij Rei di Kaya-jump up met carnaval in februari 2020, bij een concert van Broederliefde in januari, twee vuurwerkshows in december 2019, twee keer bij het Urban Festival en bij de Kaya ‘street block party’.

De premier legt uit dat Doran samenwerkt met drie beveiligingsbedrijven en verder zelf geen personeel in dienst heeft. Er is geen specifiek contract getekend maar akkoord gegaan met de door Doran ingediende offerte.

Eerst ging het niet helemaal goed met de facturering, zo blijkt uit de uitleg van Rhuggenaath, maar na evaluatie is besloten dat de facturen op naam worden gesteld van het Strategisch/ Crisisteam dat de factuur vervolgens naar CTB doorstuurt.

CTB schiet het bedrag voor, waarna een totaal-invoice op basis van meerdere facturen doorgestuurd wordt naar de waarnemend Landelijk geneeskundige rampencoördinator voor toetsing. Na goedkeuring gaat de factuur voor betaalbaarstelling naar de minister van Algemene Zaken die CTB het voorgeschoten bedrag terugbetaalt.

Bron: Antilliaans Dagblad van 23 oktober 2020

8 reacties

 1. Suzy heeft al vaker familieleden projectes toegespeeld.

  Het is iets wat politici als Suzy normaal vinden en als hun recht beschouwen.

  Deze hele selectie en aanstelling van de hopper van de stiefdochter van Suzy stinkt en rammelt aan alle kanten.

  Nog arroganter is de gedachte van politici dat je er met zo een flutuitleg vanaf bent…

 2. Wat een leuterverhaal van Rhuggenaath weer. Je beoordeelt een aanbieder , in dit zoveelste geval wederom geen inschrijver, toch op kredietwaardigheid, bedrijfsvorm -bv, nv, eenmanszaak, vof e.d.- personeelsbezetting, toeleveranciers en wat al niet meer.
  Nu wordt de opdracht gegeven aan een privé persoon die als intermediair fungeert zonder zekerheid over achterliggende uitvoeringsorganen. Ook kan op de intermediair geen verhaal worden gehaald bij mismanagement bij de uitvoering van de opdracht.
  R. valt overduidelijk ook hier door de mand. Wat een MP.
  ( het zou mij niet verbazen als deze intermediair al is vooruitbetaald door R. want de intermediair heeft immers niet de middelen om het een en ander voor te financieren).
  It goes on and on and on.
  Wee Nederland als CHE (ONO) wordt ingevoerd. Disaster!

 3. Wat ik al vaak heb gezegd;
  Onze politici menen zich rechten te kunnen toedichten, die in elk zichzelfrespecterend land als een grote no no worden gezien.

  Als politicus wil je de schijn voorkomen dat men denkt dat je je zelf of je familieleden bevoordeelt.

  Hier op Curagraai is het ” volkssport” nr 1…

  En lapt men alle regels van goede bestuurlijk smaak en fatsoen aan zijn laars.
  Dat zou niet moeten verbazen:
  We hebben hele arrogante en smakeloze politici

 4. TJA…….Doran is de Hubby van Naya Camelia, dochterlief van Carl en Suzy Camelia en tevens HR directrice bij de Luchthaven.

  We blijven maar lachen op deze klip zei een oude vertrouwde gevallen vriend van ons.

 5. Er was haast bij en er was geen tijd voor een openbare aanbesteding. Maar ze zijn uit vier gekozen. Juist ja. Kan Billienaatjie misschien ook aangeven wat de resultaten waren? Hoe presteerden hun? Waar blijkt dat uit? Hoe is dat onderzocht?

 6. Absurd, er moest weer iets gefixed worden wat door de reguliere security van de ingeschakelde hotels ook kon worden uitgevoerd. Ik heb deze z.g controleurs zien rondlopen in een van die hotels, short , t-shirts,badslippers en slapend ergens in een hoekje.Ondertussen liep de eigen security wel zijn rondjes en rapporteerde geregeld.Maar ja die directeur van DDR moet toch ook iets laten zien aan zijn basin

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties