AntilliaansDagblad | Veroordeling om belediging Statenlid Aruba

De verdachte P. had Tjon voor pedofiel uitgemaakt tijdens de livestream van een persconferentie op het internet | Hennie van Rey

Oranjestad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft een verdachte veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur vanwege het plaatsen van een beledigende opmerking op Facebook over Statenlid Rocco Tjon.

De verdachte P. had Tjon voor pedofiel uitgemaakt tijdens de livestream van een persconferentie op het internet. Daaropvolgend deed Tjon aangifte bij de politie van aantasting van zijn eer en goede naam.

De rechter heeft bepaald dat de woorden die door P. zijn gebruikt tijdens de livestream niet anders kunnen worden opgevat dan gericht tegen Tjon en dat Tjon zich terecht aangesproken voelde.

,,Het recht van vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar beslist niet onbegrensd. In een democratische rechtsstaat als Aruba bestaan er grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, die bij de wet zijn beperkt gelet op de rechten van de andere”, aldus het Openbaar Ministerie (OM). De beslissing van de rechter is conform de eis van het OM.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Veroordeling om belediging Statenlid Aruba

  1. Dit is wel een interessante uitsprak van de rechter want het is bekend dat Aruba een speeltuin is voor pedofielen. Wat gebeurt er als Rocco Tjon zich in de toekomst aan kleine kinderen vergrijpt, wordt de straf dan teruggedraaid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *