AntilliaansDagblad | Tender parkeerbeheer door

VVRP-minister geen oor voor stadsorganisaties | Persbureau Curacao

Willemstad – De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) zal doorgaan met de openbare aanbesteding oftewel de tender voor het parkeerbeheer in de binnenstad en zal het verzoek van de ‘Districten Willemstad’ – Scharloo, Otrobanda, Pietermaai en Punda – niet inwilligen om een public-private partnership (PPP) aan te gaan met de stadsorganisaties.

Het gaat om Downtown Management Organization (DMO), Sosiedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO), Pietermaai District en Fundashon Rebibá Skalo Abou.

Wel is het zo dat zij er in de nieuwe overeenkomst op toeziet dat de inkomsten naar de overheidskas gaan, naar de algemene middelen. ,,Dan kunnen de regering en de Staten beslissen wat de bestemming is van de gelden, zoals in de begroting opgenomen”, aldus de uitleg van Jesus-Leito.

De ‘Districten Willemstad’ hebben de overheid gevraagd af te zien van een openbare aanbesteding voor het parkeerbeheer en stuurden daarover een brief naar zowel premier Eugene Rhuggenaath (PAR), als de voorzitter van de Staten, Ana-Maria Pauletta.

In een reactie op de afwijzing van de minister stellen de organisaties bij monde van DMO-voorzitter Carine Ghazzi, dat zij dit ‘een zeer gemiste kans vinden van de overheid om gelden te genereren voor onze Unesco World Heritage Site, waar Jesus-Leito nota bene beschermvrouwe van is’.

De organisaties stellen in hun eerder gestuurde brief zich ‘ernstig zorgen’ te maken over de consequenties van de openbare aanbesteding. De ervaring van de afgelopen tien jaar, waarbij het parkeerbeheer in particuliere handen kwam en er geen betrokkenheid was bij de stakeholders in de binnenstad, heeft geleerd dat er geen cent is gestoken in het onderhouden van ‘onze unieke historische binnenstad’. De vertegenwoordigers noemen dit concept zelfs ‘de doodsteek voor de binnenstad’.

Uitgelegd wordt: ,,De binnenstad heeft dringend gelden nodig voor onderhoud, infrastructurele verbeteringen, veiligheid en schoonmaak. De parkeergelden die opgehaald worden moeten daarom terugvloeien naar de stad en niet naar een commerciële organisatie die geen belang heeft in de ontwikkeling van de binnenstad.

De overheid heeft de revitalisering van Punda en Otrobanda als een van haar speerpunten benoemd. Reden temeer om nu de juiste beslissingen te nemen. De vier districten, die allen geen winstoogmerk hebben, stellen een public-private partnership voor zodat de vrijgekomen parkeeropbrengsten geïnvesteerd worden in de binnenstad.”

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AntilliaansDagblad | Tender parkeerbeheer door

 1. Zita wil geen openbare aanbesteding?

  Natuurlijk niet!
  Drie x raden Zita?
  Zodat je de regie in handen houdt ennzelf een uitbater kuntvaanwijzen, zoals je zus, je man, je zoon/dochter, neef, nicht, tante , oom, yu di kriansa, subrinu,
  Corrupt stuk politicus, en nog behoorlijk onbekwaam ook! Zie Knip.
  Totaal onministeriabel. Een soort 2e Maria/Don

 2. En de tender is gewonnen door Dushi B.V.. Dit bedrijf heeft als eigenaars Vanessa Gijsbertha, Chanel Thijssen en de dochter van Zita.

 3. @Drechi
  100% eens.

  Dat gaat leuk worden bij de volgende verkiezingsronde. Tig splinterpartijen, een zeer ontevreden volk en 7 jaar aan de leiband van NL.

 4. Waarom zou het mij niets verbazen wanneer we ineens horen dat de winnaar van de tender ook goede banden met Leito heeft ?
  De integriteit van deze minister is zeer ver te zoeken, sterker nog, ze weet niet eens hoe het woord wordt geschreven, laat staan dat ze weet wat het inhoudt.

  Voor het belang van de binnenstad is het noodzakelijk dat de parkeergelden ook worden besteed aan de binnenstad. Zeker in deze tijden, waar onderhoud door de overheid op een zeer laag pitje staat. Nee, het geld mag niet worden besteed aan het opknappen van panden van eigenaren die zelf geen cent willen investeren. Het geld mag alleen worden besteed aan het verbeteren van de infrastructuur, het schoonmaken en schoonhouden plus veilig houden van de binnenstad.

 5. @Drechi, Niet alleen de laatste maanden.
  Hele kabinet Kennedy is voor velen een zeer grote teleurstelling geweest.
  En zoals veel zeggen. Als beide partijen toch net zo veel corrupt zijn dan zal ik stemmen op de partij die me tenminste nu iets geven.

 6. Een openbare aanbesteding is echt zo gek nog niet mits de voorwaarden duidelijk zijn opgesteld.
  De opbrengsten uit het “verhuur”en onderhoud van de parkeermeters etc. komt ten goede van het land. De overheid zal zich als taak moeten stellen dat deze opbrengsten ook gebruikt gaan worden voor diverse doeleinden die de stad moeten opwaarderen.
  Parkeergebeuren in eigen beheer (van het land) is niet aan te bevelen daar er dan weer de nodige ambtenaren in ‘s landsdienst bijkomen met alle kosten vandien.
  Het ambtenaren bestand moet toch omlaag??

 7. Drechi pa bosnan Tur

  Ik denk dat deze regering willens en wetens en heel bewust aansturen op een nederlaag bij de volgende verkiezingen begin volgend jaar.
  Ze doen er beslist alles aan om er zeker van te zijn dat iemand anders de kastanjes uit het vuur zal moeten halen.
  De laatste maanden nemen ze alleen maar beslissingen waarvan ze zeker zijn dat het volk ze niet in dank zullen afnemen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *