AntilliaansDagblad | ‘Stoppen CIMC Gretha kan nog’

Het olieplatform CIMC Gretha heeft ruim een jaar in het haventje van Boka Samí gelegen. Ontkomt het zo een rechtsgang? © Patrick Geers

Willemstad – Volgens een follow- up-artikel van Follow the Money (FtM) is het platform CIMC Gretha op de vlucht na een eerdere publicatie over de grote schade die werd aangericht aan het rif bij Boka Samí en het lopende onderzoek hiernaar.

Maar, het is nog geen 1 november – de dag waarop het platform het eiland definitief verlaat – en dus lijkt het doel van het vervolgartikel van FtM om de Curaçaose regering aan te sporen hier alsnog een stokje voor te steken. Auteur Pepijn Keppel schrijft:

,,Zolang het schip zich in territoriale wateren bevindt, kan er conservatoir beslag op worden gelegd.” En Fred Soons – emeritus hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het gerenommeerde onderzoeksinstituut Netherlands Institute for the Law of the Sea (Nilos) – aanhalend: ,,Als er beslag op wordt gelegd, kan het niet meer weg. Tenzij de reder op borgtocht, tegen betaling, mag vertrekken.”

FtM: ,,Als de Curaçaose overheid wil voorkomen dat de Gretha ervandoor gaat, kunnen ze het aan de ketting leggen.” Soons:

,,Maar die beslaglegging moet dan wel ‘razendsnel gebeuren’. Als dat schip morgen weg is, kan er geen conservatoir beslag worden gelegd. De vraag is of de Curaçaose overheid dat doorheeft.” Soons meent dat in Nederland een conservatoir beslag binnen een dag geregeld kan zijn.

Op Curaçao kan dat volgens de deskundige in theorie ook: ,,Op het eiland gelden min of meer dezelfde wetten en regels. Het Hof is zeer professioneel. De vraag is of de betrokken minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) dat wil en binnen een dag kan.” Volgens het Curaçaose onderzoeksinstituut Carmabi bedraagt de economische schade ruim 350.000 euro.

Keppel: ,,Dat de Gretha nu plots Curaçao verlaat is opvallend, aangezien de Curaçaose minister Jesus-Leito eerder zei dat het onderzoek naar het incident eind oktober wordt afgerond. Daarna wordt ‘juridisch advies ingewonnen over de mogelijke vervolgstappen’, aldus de minister. Het schip mag klaarblijkelijk voor die tijd al vertrekken.”

Het plotselinge vertrek van het olieplatform duidt er volgens FtM op dat de rederij bang is voor juridische stappen, Soons: ,,Dit offshorebedrijf Posh is zich kennelijk bewust van mogelijke schadeclaims of een strafrechtelijke procedure. Alles wijst erop dat ze dat zoveel mogelijk willen voorkomen. Als de rederij ontkent de schade te hebben toegebracht, komt het vertrek van het schip de bewijsvoering niet ten goede.”

Het schip kan dan tenslotte niet worden onderzocht door de Curaçaose autoriteiten, aldus FtM.

Bron: Antilliaans Dagblad van 31 oktober 2020

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | ‘Stoppen CIMC Gretha kan nog’

  1. Vreemd verhaal. In dit soort gevallen geeft de verzekeraar van het booreiland een garantie af voor het geval er daadwerkelijk aansprakelijkheid bestaat die kom te vervallen zodra vaststaat dat er geen of eventueel gedeelde aansprakelijkheid bestaat. Het bedrag is dusdanig dat je daarvoor geen booreiland van enkele honderden miljoenen aan de ketting gaat leggen. Vraag blijft natuurlijk of onze regering weer op z,n achterwerk zit en niets heeft gedaan.( is gebruikelijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *