29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 14:35

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie AntilliaansDagblad | Start registratie vaccin voor 60+

AntilliaansDagblad | Start registratie vaccin voor 60+

Volgende week woensdag begin vaccinaties

Willemstad – Vanaf vandaag kunnen zestigplussers zich registreren voor het coronavaccin. Ook zorgverleners komen in aanmerking voor de eerste zending vaccins, maar zij worden via de instelling waar zij werken aangemeld voor een vaccinatie.

Het vaccineren zelf begint volgende week woensdag, 24 februari.
In het voormalige ziekenhuis Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) in Otrobanda zijn twee ruimtes ingericht om mensen in te enten met het vaccin van Pfizer: een in de vroegere polikliniek die bereikbaar is via de Breedestraat en een in het oude Ana Paviljoen met een ingang aan de Pater Euwensweg.

Voor ongedocumenteerden is er een aparte locatie ingericht en bewoners van verzorgingstehuizen worden ter plekke gevaccineerd.

De overheid heeft een helpdesk geopend die van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar is via nummer 9345. Via deze helpdesk kunnen zestigplussers zich nu registreren om in aanmerking te komen voor het Pfizer-vaccin. In overleg met hun arts kunnen ook mensen met bepaalde ziektes, zoals astma, diabetes, obesitas en hoge bloeddruk, zich melden.

Alleen zorgverleners die direct contact hebben met patiënten of cliënten vallen binnen de groep die als eerste wordt ingeënt met het Pfizer-vaccin. Wie zich registreert, krijgt direct twee afspraken. Alle informatie over de vaccinatiecampagne is vanaf vandaag te vinden op de website www.bakuna.cw.

Dat is gisteren in een persconferentie van de overheid uitgelegd door minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), immunoloog Ashley Duits en epidemioloog Irálice Jansen. Dat Curaçao, anders dan Aruba waar de dag na ontvangst werd begonnen met inenten, pas een week later begint met vaccineren heeft te maken met een afweging van keuzes en risico’s. ,,Elk land in het Koninkrijk heeft bepaald wat daar het beste werkt”, zegt Jansen. ,,Wij volgen ons eigen draaiboek.”

Woensdag zijn 18.720 vaccins in piepschuimbakken op droogijs op Curaçao aangekomen met een toestel van luchtvaartmaatschappij KLM. Vervolgens is gecontroleerd of gedurende de reis de temperatuur onveranderd -80 graden Celsius was. Gisteren werd vanuit Nederland groen licht gegeven.

,,De vaccins zijn vrijgegeven, we kunnen ze gebruiken”, zegt epidemioloog Jansen. ,,Dit is de eerste zending, vanaf nu volgt elke drie, vier weken een nieuwe batch vaccins.”

Minister Jesus-Leito gaat er vooralsnog vanuit dat berichten over mogelijke vertragingen in de productie van het vaccin geen gevolgen hebben voor de planning op Curaçao.

,,In het vierlandenoverleg is dat tot nu toe nooit naar voren gekomen. Ik ga ervan uit dat de levering verloopt zoals is afgesproken.” Het transport naar de vriezers gebeurde onder strenge beveiliging. De locatie van de opslag blijft geheim, omdat het gaat om een zaak van nationale veiligheid. ,,De vaccins zijn schaars, er is grote vraag naar, vandaar die extra beveiliging. Dat gebeurt overal in de wereld”, zegt epidemioloog Jansen.

Na de zestigplussers en het zorgpersoneel volgt in een later stadium de rest van de bevolking van 18 jaar en ouder. Kinderen onder de achttien, zwangere vrouwen (tenzij in een risicogroep voor Covid-19) en mensen met een ernstige allergie voor een component van het vaccin worden uitgesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

 1. Wie zien we daar op de foto, epidemioloog Iralice Jansen, met haar lange jurk die de enkels bedekt en haar kapsel van de jaren 60. Eén ding is zeker van Iralice Jansen kunnen we niet zeggen dat ze haar functie te danken heeft aan het slapen met iemand.

  Op al haar berichten op social media staat #stayathome, nou Jansen voor jou makkelijk praten maar voor ons niet, “we have fucking to do”.

 2. Bij mij precies hetzelfde !
  Gaat het eindelijk na 1 uur bellen goed en na de keuzetoets ingedrukt te hebbn gaat de telefoon over………
  Dit gedurende 15 minuten !! en dan wordt de verbinding plotseling afgebroken……..
  Bij controle blijkt dat mijn beltegoed op was !
  Terwijl er gisteren nog vermeldt werd dat het nummer gratis is !
  Wie belazert er hier nu de boel ? Digicel lacht zich rot………..
  Ziet de verkoop van zijn kaartjes de komende dagen enorm stijgen !
  Ben ik nu gek ? Wie het weet mag het zeggen !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties