30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 12:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Start registratie vaccin voor 60+

Volgende week woensdag begin vaccinaties

Willemstad – Vanaf vandaag kunnen zestigplussers zich registreren voor het coronavaccin. Ook zorgverleners komen in aanmerking voor de eerste zending vaccins, maar zij worden via de instelling waar zij werken aangemeld voor een vaccinatie.

Het vaccineren zelf begint volgende week woensdag, 24 februari.
In het voormalige ziekenhuis Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) in Otrobanda zijn twee ruimtes ingericht om mensen in te enten met het vaccin van Pfizer: een in de vroegere polikliniek die bereikbaar is via de Breedestraat en een in het oude Ana Paviljoen met een ingang aan de Pater Euwensweg.

Voor ongedocumenteerden is er een aparte locatie ingericht en bewoners van verzorgingstehuizen worden ter plekke gevaccineerd.

- Advertentie -

De overheid heeft een helpdesk geopend die van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar is via nummer 9345. Via deze helpdesk kunnen zestigplussers zich nu registreren om in aanmerking te komen voor het Pfizer-vaccin. In overleg met hun arts kunnen ook mensen met bepaalde ziektes, zoals astma, diabetes, obesitas en hoge bloeddruk, zich melden.

Alleen zorgverleners die direct contact hebben met patiënten of cliënten vallen binnen de groep die als eerste wordt ingeënt met het Pfizer-vaccin. Wie zich registreert, krijgt direct twee afspraken. Alle informatie over de vaccinatiecampagne is vanaf vandaag te vinden op de website www.bakuna.cw.

Dat is gisteren in een persconferentie van de overheid uitgelegd door minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), immunoloog Ashley Duits en epidemioloog Irálice Jansen. Dat Curaçao, anders dan Aruba waar de dag na ontvangst werd begonnen met inenten, pas een week later begint met vaccineren heeft te maken met een afweging van keuzes en risico’s. ,,Elk land in het Koninkrijk heeft bepaald wat daar het beste werkt”, zegt Jansen. ,,Wij volgen ons eigen draaiboek.”

Woensdag zijn 18.720 vaccins in piepschuimbakken op droogijs op Curaçao aangekomen met een toestel van luchtvaartmaatschappij KLM. Vervolgens is gecontroleerd of gedurende de reis de temperatuur onveranderd -80 graden Celsius was. Gisteren werd vanuit Nederland groen licht gegeven.

- Advertisement -

,,De vaccins zijn vrijgegeven, we kunnen ze gebruiken”, zegt epidemioloog Jansen. ,,Dit is de eerste zending, vanaf nu volgt elke drie, vier weken een nieuwe batch vaccins.”

Minister Jesus-Leito gaat er vooralsnog vanuit dat berichten over mogelijke vertragingen in de productie van het vaccin geen gevolgen hebben voor de planning op Curaçao.

,,In het vierlandenoverleg is dat tot nu toe nooit naar voren gekomen. Ik ga ervan uit dat de levering verloopt zoals is afgesproken.” Het transport naar de vriezers gebeurde onder strenge beveiliging. De locatie van de opslag blijft geheim, omdat het gaat om een zaak van nationale veiligheid. ,,De vaccins zijn schaars, er is grote vraag naar, vandaar die extra beveiliging. Dat gebeurt overal in de wereld”, zegt epidemioloog Jansen.

Na de zestigplussers en het zorgpersoneel volgt in een later stadium de rest van de bevolking van 18 jaar en ouder. Kinderen onder de achttien, zwangere vrouwen (tenzij in een risicogroep voor Covid-19) en mensen met een ernstige allergie voor een component van het vaccin worden uitgesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Wie zien we daar op de foto, epidemioloog Iralice Jansen, met haar lange jurk die de enkels bedekt en haar kapsel van de jaren 60. Eén ding is zeker van Iralice Jansen kunnen we niet zeggen dat ze haar functie te danken heeft aan het slapen met iemand.

  Op al haar berichten op social media staat #stayathome, nou Jansen voor jou makkelijk praten maar voor ons niet, “we have fucking to do”.

 2. Bij mij precies hetzelfde !
  Gaat het eindelijk na 1 uur bellen goed en na de keuzetoets ingedrukt te hebbn gaat de telefoon over………
  Dit gedurende 15 minuten !! en dan wordt de verbinding plotseling afgebroken……..
  Bij controle blijkt dat mijn beltegoed op was !
  Terwijl er gisteren nog vermeldt werd dat het nummer gratis is !
  Wie belazert er hier nu de boel ? Digicel lacht zich rot………..
  Ziet de verkoop van zijn kaartjes de komende dagen enorm stijgen !
  Ben ik nu gek ? Wie het weet mag het zeggen !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -