28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

De eerste gevaccineerde groep

Philipsburg – Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care Facility (ACF) tegenover het ziekenhuis.

,,In het vaccinatieplan van SMMC, opgesteld en beheerd door de afdeling Hygiëne en Infectiebestrijding, worden telkens zes medewerkers gevaccineerd met tussenpozen van 30 minuten”, liet SMMC maandag weten.

De eerste gevaccineerde groep bestond uit de medisch directeur van SMMC en de voorzitter van het Outbreak Management Team, Felix Holiday, anesthesist Yelena George, arts op de eerstehulpafdeling Jane Niamut, jr. verpleegkundige manager patiëntenzorg Christina Jacobs, supervisor eerste hulp Bert Weewee en supervisor infectiebeheersing verpleegkundige Glenda Severin.

- Advertentie -

Naast het vaccineren van personeel, heeft SMMC ook ingestemd met het vaccineren van personeel van de ambulancedienst en St. Maarten Laboratory Services (SLS), schrijft The Daily Herald.

Voorafgaand aan de vaccinatie registreert het personeel zich door het verplichte toestemmingsformulier voor Collectieve Preventiediensten (CPS) en een formulier met medische voorgeschiedenis in te vullen.

Op de dag van hun afspraak gaan medewerkers 15 minuten voor hun geplande afspraaktijd naar het ACF om hun temperatuur te laten meten en de informatie op beide formulieren te laten verifiëren.

Zodra dit is afgerond, gaan de medewerkers naar de wachtkamer waar het proces nogmaals aan hen wordt uitgelegd.

- Advertisement -

Nadat het vaccin is toegediend wordt de medewerker gedurende 15 minuten gecontroleerd door een andere verpleegkundige. Als de medewerker een voorgeschiedenis heeft van anafylaxie of flauwvallen na vaccinaties, wordt hij langer gecontroleerd. Voor eventuele bijwerkingen is ook een arts aanwezig.

De gevaccineerde werknemers krijgen een datum waarop ze moeten terugkeren voor hun tweede dosis om het vaccin voor 95 procent effectief te maken. Hiermee wordt het risico om ernstig ziek te worden van Covid-19 teruggebracht tot 5 procent.

,,Het vaccinatieproces vereist logistiek en precisie en ik juich ons team toe voor het geweldige werk dat ze hebben verricht en de soepele werking die ze in twee weken hebben opgebouwd”, aldus Holiday. ,,Ik heb vandaag mijn eerste vaccinatie gekregen en alles verliep vlot en ik voel me geweldig. Ik moedig iedereen nogmaals aan om zich te laten vaccineren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -