27 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 10:36

PBC | Chester Peterson wordt nieuwe formateur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Chester Peterson en Rutsel Martha worden de nieuwe formateurs. Beiden zijn door de MFK voorgedragen bij de gouverneur. Hun benoeming is pas zeker na...

PBC | Rijden met gordel verkeerd om, toch boete

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rijden zonder veiligheidsgordel om is strafbaar, ook als je ‘m wel omdoet, maar onder je arm. Dat heeft de rechter bepaald. De betreffende chauffeur was...

PBC | Zes patiënten overleden in CMC op Curaçao

Persbureau Curacao Vandaag zijn zes patiënten overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid. Vijf op de Intensive Care en één patiënt op de Spoedeisende Hulp. Dat...

DH | Sneek gets answers on ‘Made in Statia’ queries

PHILIPSBURG--Independent Island Councilmember Koos Sneek has received answers from the Executive Council on queries he had made about Made in Statia. Sneek had asked the Executive Council a...

Ingezonden | Open brief aan Gilmar Pisas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Hotel op Aruba biedt bonus voor vaccinatie

Oranjestad - Alle werknemers van het hotel Wind Creek Aruba krijgen een bonus van 300 dollar als ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Wind Creek...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

De eerste gevaccineerde groep

Philipsburg – Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care Facility (ACF) tegenover het ziekenhuis.

,,In het vaccinatieplan van SMMC, opgesteld en beheerd door de afdeling Hygiëne en Infectiebestrijding, worden telkens zes medewerkers gevaccineerd met tussenpozen van 30 minuten”, liet SMMC maandag weten.

De eerste gevaccineerde groep bestond uit de medisch directeur van SMMC en de voorzitter van het Outbreak Management Team, Felix Holiday, anesthesist Yelena George, arts op de eerstehulpafdeling Jane Niamut, jr. verpleegkundige manager patiëntenzorg Christina Jacobs, supervisor eerste hulp Bert Weewee en supervisor infectiebeheersing verpleegkundige Glenda Severin.

Naast het vaccineren van personeel, heeft SMMC ook ingestemd met het vaccineren van personeel van de ambulancedienst en St. Maarten Laboratory Services (SLS), schrijft The Daily Herald.

Voorafgaand aan de vaccinatie registreert het personeel zich door het verplichte toestemmingsformulier voor Collectieve Preventiediensten (CPS) en een formulier met medische voorgeschiedenis in te vullen.

Op de dag van hun afspraak gaan medewerkers 15 minuten voor hun geplande afspraaktijd naar het ACF om hun temperatuur te laten meten en de informatie op beide formulieren te laten verifiëren.

Zodra dit is afgerond, gaan de medewerkers naar de wachtkamer waar het proces nogmaals aan hen wordt uitgelegd.

Nadat het vaccin is toegediend wordt de medewerker gedurende 15 minuten gecontroleerd door een andere verpleegkundige. Als de medewerker een voorgeschiedenis heeft van anafylaxie of flauwvallen na vaccinaties, wordt hij langer gecontroleerd. Voor eventuele bijwerkingen is ook een arts aanwezig.

De gevaccineerde werknemers krijgen een datum waarop ze moeten terugkeren voor hun tweede dosis om het vaccin voor 95 procent effectief te maken. Hiermee wordt het risico om ernstig ziek te worden van Covid-19 teruggebracht tot 5 procent.

,,Het vaccinatieproces vereist logistiek en precisie en ik juich ons team toe voor het geweldige werk dat ze hebben verricht en de soepele werking die ze in twee weken hebben opgebouwd”, aldus Holiday. ,,Ik heb vandaag mijn eerste vaccinatie gekregen en alles verliep vlot en ik voel me geweldig. Ik moedig iedereen nogmaals aan om zich te laten vaccineren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties