26 C
Willemstad
• vrijdag 2 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Regering houdt beslissing AMvRB aan | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden.

Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar de Rijksministerraad in Den Haag voor een Algemene Maatregel van Rijksbestuur (AMvRB).

De beslissing daarover in de Raad van Ministers is ‘even aangehouden’, liet premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gistermiddag rond 14.00 uur desgevraagd weten. Wat de achterliggende reden van het uitstel is, werd gisteren niet duidelijk. Rhuggenaath dreigde dinsdag het Koninkrijk te vragen in te grijpen met een AMvRB om de impasse in de Staten te doorbreken. Hij zou zijn voorstel gisterochtend bespreken in de Raad van Ministers. Maar de regering heeft daarover nog geen beslissing genomen, zo luidde de boodschap aan het begin van de middag.

Ondertussen geeft de oppositie geen krimp, zo lijkt het. Gisteren liet weer geen van de tien oppositieleden zich zien, noch bij de centrale commissievergadering ’s ochtends, noch bij de openbare vergadering die 15.00 uur ’s middags zou beginnen. Dus was er met alleen de tien coalitieleden van PAR en MAN geen quorum en konden beide digitale bijeenkomsten niet doorgaan. En dus konden opnieuw de geloofsbrieven van beoogd PAR-Statenlid Emmilou Capriles niet behandeld worden. En dus blijft een van de zes zetels in de PAR-fractie vacant. Het staat, net zoals augustus vorig jaar, 10-10.

,,We blijven het proberen”, verzuchtte een zichtbaar teleurgestelde en gefrustreerde Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR), nadat duidelijk werd dat ook de openbare vergadering gisteren niet door kan gaan. Pauletta wijst erop dat er belangrijke onderwerpen zouden worden besproken die eerder al op de agenda van een geschorste vergadering op 9 februari stonden en nu weer blijven liggen: de brief van de Algemene Rekenkamer Curaçao van 30 december 2020 met een voorstel voor een kandidaat voor de functie van voorzitter en de ratificatie van de ‘ministeriële regelingen met algemene werking’.

Dat laatste in verband met de noodwet en de maatregelen die moeten worden genomen om covid als besmettelijke ziekte onder controle te houden.

,,Helaas kunnen we niet doorgaan. Heel betreurenswaardig, deze ontwikkelingen in het parlement”, vindt Pauletta, voordat zij de digitale bijeenkomst afsluit.

De oppositie in het parlement bestaat uit de partijen MFK met vijf zetels, Kòrsou di Nos Tur (KdNT) met twee zetels, Movementu Progresivo (MP) met een zetel en de twee onafhankelijke leden Rennox Calmes en Jaime Córdoba.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. Ik snap het niet. Met 10-10 kan je ook de zogenaamde wetten er doorheen jagen. Deze mw Capriles mag tijdens de verkiezingen laten zien hoeveel stemmen ze krijgt.

 2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchie
  Anarchie kan verwijzen naar:
  Anarchisme, samenleving die is gebaseerd op een van de richtingen anarchie
  regeringsloosheid, anarchie als een toestand van van een land zonder leiding
  Chaos (situatie), term die op een negatieve manier gebruikt wordt om een situatie te beschrijven die men ook of een ongeregeld zootje kan noemen.

  Dat laatste daar voldoen we ruim aan.

 3. Kijk die blik!

  Van welingelichte bronnen heb ik begrepen dat de 10 leden van de coalitie bijna geen “barrios” kunnen binnengaan want de straathonden staan klaar om hun te weren….. daarom maar vergaderingen blijven oproepen want in deze campagnetijd kunnen ze gewoon niet anders.

  NL: demissionair kabinet (lees ook RMR) op campagnetoer, tweede kamer met verkiezingsreces en ga zo door …

  Cur: nooit doen ze wat!! En nu ineens, staat een stapel wetten op de rol.

  BAI BO KAS RHUGGENAATH.

 4. Dure dame dit voor de NL-belastingbetaler. Rendement is 0 (nul). Kost alleen heel veel geld voor dure kleding, kapper, nageltjes etc. De enige reden voor COHO. Haar eigen kostje is gekocht. Mooi huisje, wachtgeldregeling. Het gevecht met de Curaçaose maffia wint ze natuurlijk nooit (weet niet of ze daar deel van uitmaakt). Ben benieuwd of we daar vanuit NL verandering in aan kunnen brengen. Wordt moeilijk…zo niet onmogelijk. Deze mensen willen zich blijven showen met hun dure SUV bij McDonald’s. Ja mensen….het gaat om status bij jullie op dat eilandje

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -