30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:32

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Saba eindigt met klein overschot

Saba eindigt met klein overschot

The Bottom – Het College financieel toezicht (Cft) constateert dat het openbaar lichaam Saba de eerste drie uitvoeringsrapportages (UR) over 2020 en de op basis daarvan opgestelde begrotingswijzigingen (BW), niet tijdig heeft ingediend.

Naast vertragingen veroorzaakt door de coronacrisis zijn technische problemen en capaciteitsproblemen volgens het Bestuurscollege (BC) oorzaak voor het niet tijdig kunnen afronden van deze rapportages.

Cft stelt in zijn brief van 14 december vast dat de UR tot en met het derde kwartaal 14,8 miljoen dollar aan baten en 13,5 miljoen aan lasten laat zien. Daarmee is er een positief saldo van 1,3 miljoen dollar. Omdat in de UR wordt uitgegaan van een tekort van circa 1,3 miljoen in het vierde kwartaal resulteert dit in een sluitende begroting over geheel 2020.

- Advertentie -

,,Echter, in het nog uit te brengen advies bij de derde BW verwacht het Cft een overschot van minimaal 0,4 miljoen in het jaar 2020”, aldus het college.

De gerealiseerde reguliere baten (inkomsten) tot en met het derde kwartaal bestaan uit de vrije uitkering van circa 8,2 miljoen dollar, overige overdrachten uit Nederland van 0,9 miljoen en de eilandelijke baten van ongeveer 0,7 miljoen. Door de coronacrisis blijken de eilandelijke baten tegen te vallen. Daarom is de verwachting voor geheel 2020 bijgesteld van 1,1 miljoen naar ongeveer 0,85 miljoen dollar. Het Cft is van mening dat er op sommige punten te weinig onderbouwing is van de aangeleverde cijfers en adviseert het BC om een adequate onderbouwing in de vierde UR.

Uit de toelichting bij de derde UR blijkt dat Saba tot en met het derde kwartaal gewerkt heeft aan de reorganisatie van de afdeling Financiën. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft in het vierde kwartaal van 2020 extra middelen beschikbaar gesteld voor de verbetering van het financieel beheer en het versterken van de uitvoeringskracht van het ambtelijk apparaat.

Het Cft zegt ervan uit te gaan dat met de uitvoering van de verbeteracties de begrotings- en verantwoordingsstukken conform de Wet FinBES vanaf de vierde UR over 2020 weer tijdig bij het Cft zullen worden ingediend.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ook hier spreekt de uitermate irritante arrogantie van de cft weer eens een keertje. Ze moeten en ze zullen iets vinden om te mekkeren. Nou, bij iedere willekeurige Nederlandse gemeente kun je ook wel wat vinden dat anders zou moeten. Maar dat kun je ook op een andere manier brengen. Niet als de belerende schoolmeester die het stoute jongetje straf gaat geven. Ik wilde het eerst niet doen, maar dit is neokoloniaal gezeik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -