31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Reorganisatie PMO-team

Arthur Gevers nieuwe voorman ‘Project Arawak’. Naast Gevers zijn dat Patrick Newton, Alberto ‘Chos’ Romero en Edward Jesus. | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Arthur Gevers is de nieuwe voorzitter van de speciale Project Management Organisatie (PMO) van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) die belast is met het ‘Project Arawak’ in verband met het vinden van de nieuwe operator voor de Isla-raffinaderij.

In stilte is het PMO-team sinds vorige maand enigszins gewijzigd. Voorzitter Evelyn Kruithof-Bor, in het dagelijks leven bekend als algemeen directeur van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) is niet langer betrokken bij PMO. Zij was voorzitter. In haar plaats is Gevers de nieuwe voorman van PMO geworden.

Gevers is conform het besluit van de Raad van Ministers van 12 augustus in deze functie aangesteld, zo blijkt uit stukken waarover het Antilliaans Dagblad beschikt. Hij maakte overigens al eerder deel uit van de PMO-commissie, die sinds 2018 aan de slag is.

De ministerraad stemde ook in met de ‘reorganisatie van PMO’. De doelstelling – zijnde ‘het operationeel houden en de modernisering van de raffinaderij’ – wordt opgedragen aan de volgende leden: naast Gevers zijn dat Patrick Newton, Alberto ‘Chos’ Romero en Edward Jesus. PMO kent geen vrouwelijke leden meer, want behalve Kruithof-Bor maakt ook Jessica Russel-Lucasius geen deel meer uit van het team.

De opties voor de ‘soort’ herstart van de Isla binnen Project Arawak zijn divers en breed. Het kan gaan om een lease, joint venture, verkoop, tolling agreement of zelfs een combinatie van deze vier. Aldus het ministersbesluit.

Overigens lijkt de regering – en daarmee ook PMO en overheids-nv RdK – wel wat geleerd te hebben ten opzichte van de vorige poging. Uit de maatschappelijke weerstand ondervonden na de voorgenomen verkoop aan Klesch Group, volgt nu dat verkoop als optie ‘minder gewenst’ is.

,,Primair zal de PMO zich richten op het vinden van een partij die op lange termijn een oplossing biedt voor continuering van de faciliteiten”, aldus het besluit van de Raad van Ministers. Daarbij wordt een strakke tijdslijn aangehouden.

Dat is ook nodig, want het is een race tegen de klok, nadat per 31 december 2019 de leaseovereenkomst met het Venezolaanse PdVSA was opgezegd en het dit jaar niet lukte om met Klesch tot een exploitatiecontract te komen. Eerdere pogingen met het Chinese GZE (2017) en ook met Motiva (2018) liepen uit op een mislukking.

Zo’n dertien partijen hebben zich gemeld voor de zogeheten VDR (Virtual Data Room) en tonen daarmee interesse voor overname van de raffinaderij, de op het Isla-terrein gevestigde krachtcentrale CRU en de olieterminal bij Bullenbaai. Daarvan zijn er elf daadwerkelijk actief aan de slag gegaan met de VDR. PMO en RdK kunnen dit op de voet volgen.

Cruciale datum 5 oktober…

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

 1. …naast Gevers zijn dat
  Patrick Newton,
  Alberto ‘Chos’ Romero en
  Edward Jesus.

  PMO kent geen vrouwelijke leden meer, want behalve:
  Kruithof-Bor maakt ook
  Jessica Russel-Lucasius geen deel meer uit van het team.

  Moeten er vrouwelijke teamleden bij zitten om een bepaalde reden behalve deskundigheid..

  De “Clash ” deal, is met dit “Clash” team niet erg succesvol geweest..

 2. Deze zin, “Overigens lijkt de regering – en daarmee ook PMO en overheids-nv RdK – wel wat geleerd te hebben ten opzichte van de vorige poging. Uit de maatschappelijke weerstand ondervonden na de voorgenomen verkoop aan Klesch Group, volgt nu dat verkoop als optie ‘minder gewenst’ is.”, laat zien dat de idioten die tot de overheid van Curacao behoort niks maar dan ook kunnen. Er was geen enkele maatschappelijke weerstand. Er was hoongelach en woede over de incompetentie om een fatsoenlijke overeenkomst te hebben gesloten. Compleet met geverifieerde en onherroepelijke bankgarantie. Maar neen we gaan gewoon vrolijk verder om dom volk neer te plempen in een of andere organisatie. Dezelfde stront komt telkens bovendrijven bij dit soort instanties. Alleen de namen al. En dan ook nog de man van verwarde struisvogel Leito. Fraai hoor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...