AntilliaansDagblad | Regering herinnert aan regels politieke reclame

Regering herinnert aan regels politieke reclame | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ook tijdens deze verkiezingscampagne gelden bepaalde regels bij het plaatsen van politieke reclame langs de openbare weg. De overheid herinnert de politieke partijen hier nog eens aan.

Alle partijen mogen in de periode van 21 januari (toen de kandidatenlijsten zijn ingediend) tot 27 maart (acht dagen na de verkiezingen) conform de Landsverordening openbare orde politieke reclame plaatsen langs de openbare weg. Hierbij gelden wel enkele regels. De reclame mag geen fysieke schade aanbrengen aan de weg of aan objecten langs de weg; geen hindernis vormen voor efficiënt gebruik van de openbare weg; de toegankelijkheid van de openbare weg niet verstoren en geen hindernis vormen voor de veiligheid van het verkeer. Ook mag de reclame het onderhoud van de openbare weg niet verstoren en geen overlast veroorzaken.

Er zijn ook andere eisen waar de politieke partijen die reclame plaatsen, aan moeten voldoen. Verlichte reclame, reclame op het dak of verticale reclame die zich over meer dan één verdieping verspreidt, is alleen toegestaan in winkelgebieden en niét in de binnenstad. Bewegende of verlichte reclame, inclusief digitale billboards, kunnen een gevaar zijn voor het verkeer. Daarom moet Ruimtelijk Ordening en Planning (ROP) worden geraadpleegd over de locatie, de lichtintensiteit, de frequentie waarop het beeld kan veranderen en de wijze waarop de reclame wordt gepositioneerd.

Reclame op de Julianabrug is niet toegestaan; driehoeksborden of sandwichborden zijn niet toegestaan en hetzelfde geldt voor reclame die geluid produceert. Verder mogen voertuigen, trailers of andere mobiele objecten met daarop reclame niet op of naast de openbare weg worden geplaatst. Dit is alleen op parkeerplaatsen toegestaan.
Meer informatie over alle voorwaarden is te verkrijgen bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) via het e-mailadres

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Regering herinnert aan regels politieke reclame

  1. Abraham Mossel

    Elke keer een grote maf kezen zooi die vlagen zooi? of niet dan Rutte cq Knops en Drekkie ???. wanneer worden jullie eens waker daar in NL. om na deze rotzooi weer sub geld te geven , ze hebben geld genoeg, wat denk je wat die vlagen kosten Rutte ? Ruggieraad PAR je had beter die geld in gaten in de weg kunnen besteden als in je zak en in plaatst doel loze vlaggen? dan had je voor 199% de verkiezingen gewonnen. volk van NL word wakker, wij liggen zelf aan de gallemisse en krijgen nada nopes in vooruit zicht meer en dan moeten wij als makamba deze makamba haters helpen, ieder op het eiland weet wie ik ben maar doen mij niks nada omdat ze weten dat ik de waarheid spreek( trouwens niet iedereen is verrot op dit hele mooie eiland. het probleem is de jeugd op voeding!!! daar moet wat aan gedaan worden en niet door kwakzwalfers cq zakken vullers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *