AntilliaansDagblad | Regels Covid weer strenger

Mondkapjesplicht en thuisblijfplicht vanaf 21.00 uur | Persbureau Curacao

Willemstad – Met ingang van maandag 16 november wordt de avondklok weer verlengd van 21.00 tot 4.30 uur, wordt het dragen van een mondkapje verplicht op plekken waar het bewaren van afstand nagenoeg onmogelijk is gebleken en zullen de justitiële autoriteiten duidelijker aanwezig zijn op straat om te controleren of de maatregelen worden nageleefd.

Dat is gisteren tijdens een gezamenlijke persconferentie van premier Eugene Rhuggenaath, minister Quincy Girigorie van Justitie en epidemioloog Izzy Gerstenbluth over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus bekendgemaakt.

De afgelopen week is een aanzienlijke stijging van het aantal bevestigde nieuwe besmettingen geregistreerd. Ook gisteren logen de cijfers er niet om toen het aantal actieve gevallen tot boven de 400 steeg en op de 410 terechtkwam.

Sinds maart heeft Curaçao 1.340 bevestigde besmettingen gekend; daarvan zijn zoals gezegd nu 410 actief en zijn 928 hersteld. In het ziekenhuis zijn momenteel acht personen met gevolgen van Covid-19 opgenomen.

De minister-president maakte de nieuwe maatregelen bekend. De toke de keda geldt zoals gemeld vanaf vandaag voor de komende drie weken van 21.00 tot 4.30 uur. Dit houdt in dat alle winkels en restaurants om 20.00 uur de deuren moeten sluiten. Het openbaar vervoer mag tot 21.00 uur blijven rijden.

Daarnaast geldt ook per direct een mondkapjesplicht voor personen van 18 jaar en ouder op plaatsen waar geen sociale afstand kan worden bewaard. Rhuggenaath somde deze plaatsen op: supermarkten, minimarkten, toko’s, winkels, bakkerijen, botika’s, ziekenhuizen en klinieken, boekenwinkels, hardwarezaken, in het openbaar vervoer, begrafenisondernemingen, barbershops en kapsalons. In alle andere instanties en organisaties wordt het dragen van een mondkapje dringend aanbevolen als dit niet verplicht is.

Tot slot is samenscholing van meer dan vier personen op openbare plekken, inclusief de openbare wegen, niet toegestaan. Dit geldt ook voor het strand, met uitzondering van meerdere personen van dezelfde huishouding.

Evaluatie onderwijs nog gaande…

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *