28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 08:37

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Recordaantal cadeaus opgehaald

Rotaract, Dolfijn FM en Children’s Museum Curaçao: Danki! | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vijftiende editie van ‘Ieder Kind een Kerstcadeau’ heeft dit jaar een record verbroken. Nog nooit in het vijftienjarig bestaan van de actie werden er zoveel cadeautjes opgehaald dan tijdens de afgelopen editie.

Met behulp van particulieren en bedrijven werden er maar liefst 6.748 cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeautje zouden krijgen deze kerst. Op het moment van schrijven zijn er al 5.886 cadeautjes gedistribueerd onder 101 hulporganisaties.

,,Dat betekent dat al ruim 5.886 kinderen een kerstcadeau hebben ontvangen die dat normaal gesproken niet zouden krijgen. De andere helft wordt de komende dagen verdeeld onder hulporganisaties en in de wijken waar de hulp hard nodig is”, aldus de organisatie.

- Advertentie -

Rotaract heeft de contacten met deze organisaties en werkt daarbij onder andere samen met het Korps Politie Curaçao om de cadeaus te bezorgen bij de gezinnen. Van woensdag 9 tot en met woensdag 16 december werd er door Dolfijn FM live uitgezonden vanuit het Children’s Museum Curaçao.

Bij aanvang van de actie waren de samenwerkende organisaties nog nerveus: zouden er wel cadeautjes worden gebracht, terwijl het eiland hard is geraakt door de coronacrisis? ,,Het tegenovergestelde bleek waar. Curaçao heeft wederom laten zien een groot hart te hebben en klaar te staan voor elkaar.”

Een veel gehoorde boodschap van particulieren en bedrijven: ,,Juist tijdens deze coronacrisis wil ik mijn steentje bijdragen”. En dat ging vaak gepaard met bijzondere, mooie en emotionele verhalen.

Kristy Senior van Rotaract kijkt met een goed gevoel terug op de actie: ,,Het is fantastisch dat heel Curaçao zich heeft ingezet voor ieder kind op Curaçao. We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties en zorgen dat ze op de juiste plek terechtkomen.”

- Advertisement -

Stationmanager van Dolfijn FM, José de Bruin: ,,Het is hartverwarmend om te zien als er een cadeau wordt gebracht door een kind, voor een ander kind”. Precies de reden voor het kindermuseum om zich bij de actie aan te sluiten. Esther Pijl van het Children’s Museum Curaçao: ,,Dit sluit exact aan bij onze doelstelling om kinderen al op vroege leeftijd te leren iets goeds bij te dragen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -