AntilliaansDagblad | Premier Wever-Croes: Volhouden en hopen op betere tijden

De minister-president eindigt haar betoog optimistisch

Oranjestad – ,,Het is nu de mooiste tijd van het jaar, waarin we de geboorte van Jezus gedenken. Een tijd voor familie en geschenken. Het mooiste cadeau dat ik jullie kan toewensen is dat we de komende dagen doorbrengen in liefde en vreugde, met hoop en vertrouwen.”

Minister-president Evelyn Wever-Croes kijkt in haar traditionele kersttoespraak terug op een moeilijk jaar. ,,Het virus heeft ons laten zien hoe breekbaar en kwetsbaar we zijn en hoezeer we elkaar nodig hebben. Nu is de tijd om onderlinge conflicten bij te leggen, want het leven is kort.”

De premier steekt de mensen die zonder werk zitten een hart onder de riem: ,,We hebben goede hoop en het vertrouwen dat het in het nieuwe jaar beter wordt. Aruba heeft zicht op economische kansen.” De mensen die het afgelopen jaar een geliefde hebben verloren probeert ze te troosten met haar geloofsovertuiging dat zij zich nu op een betere plaats bevinden. ,,Maar vier vooral het leven met de mensen die nu om je heen zijn.”

De coronaregels staan uitbundige vieringen niet toe. ,,We zijn dankbaar dat de situatie op Aruba onder controle lijkt, maar dat moeten we zo houden. Het gevaar voor een derde golf ligt op de loer. Elke dag zijn er nieuwe besmettingen en dat betekent dat het virus nog steeds onder ons is”, aldus de bewindsvrouw, die de bevolking oproept om extra voorzichtig te zijn tijdens de feestdagen om familieleden niet aan het gevaar van besmetting met Covid-19 bloot te stellen.

,,We kunnen bezoek ontvangen, maar niet zoveel als we gewend zijn. Nodig weinig mensen uit en accepteer zo min mogelijk uitnodigingen. Ga alleen langs bij mensen die dit echt nodig hebben. Draag mondkapjes, behalve als je een slokje of een hapje neemt.”

Wever-Croes benadrukt dat het coronaprotocol van kracht blijft: ,,Was je handen, gebruik ontsmettingsmiddel. Als iemand zich ziek voelt, moet hij of zij geen contact hebben met anderen en de dokter raadplegen. Het is niet leuk, maar we moeten volhouden. Het wordt anders nog erger, want dan worden meer mensen ziek en dat leidt tot meer opnames in het ziekenhuis.”

De minister-president eindigt haar betoog optimistisch: ,,We zijn een van de weinige landen die zich nog bescheiden vieringen kunnen veroorloven. In Nederland en Curaçao kan er veel minder. We hebben dit bereikt door onze gezamenlijke inzet van de afgelopen maanden. Dat moeten we nu niet weggooien vanuit onze behoefte aan een feestje of een moment van zorgeloosheid. Laten we volhouden voor de mensen van wie we houden en de komende dagen doorbrengen in vrede en harmonie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Premier Wever-Croes: Volhouden en hopen op betere tijden

  1. Het moet zijn volhouden en werken aan betere tijden .
    Of sterker uit de crisis komen .
    Hoop doet leven .
    Tur cos bon .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *