AntilliaansDagblad | Personeel Isla blijft bezorgd

Raffinaderij vakbonden | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Personeel en ex-werknemers van de raffinaderij zijn afgelopen woensdag bij het kantoor van PWFC bijeengekomen om nogmaals te vergaderen over de toekomst van de raffinaderij.

De (ex-)werknemers vrezen dat ze eind dit jaar geen baan meer zullen hebben en hebben geen vertrouwen in het traject van Refineria di Kòrsou (RdK) om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te zoeken.

De vergadering werd geleid door de vakbonden PWFC en Apri, die het personeel bij de raffinaderij vertegenwoordigen. ,,De werknemers en oud-werknemers zijn heel bezorgd”, zei Gherrel Remilia, voorman van Apri na afloop.

,,Ze hebben hun twijfels geuit over de wijze waarop het proces tot nu toe gaat om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te vinden. En ook het feit dat er is aangekondigd dat in december wederom werknemers worden afgevloeid, baart ze zorgen.”

Maandag hebben de bonden een vergadering met premier Eugene Rhuggenaath en RdK-waarnemend directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy. Hierbij zullen de vakbonden de verschillende pijnpunten die door het raffinaderijpersoneel naar voren zijn gebracht, met de premier en De Lannoy bespreken. ,,Daarna kijken we hoe we verdergaan”, aldus Remilia.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Personeel Isla blijft bezorgd

  1. Abraham Mossel

    Je blijft lachen op deze bedorven klip. De Vakbonden zijn bezorgt ( nu pas ? ) de zakkenvullers van de bonden komen alleen maar voor hun eigen zak op, de rest kan dood vallen, maar blijven zich zogenaamd druk maken ? over de al half dicht gespijkerde RdK roest bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *