27.4 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 14:08

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Opnieuw aanhouding in zaak Themis

Shurandy Quant wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot diverse liquidaties, ontvoering, leiding te geven aan een criminele organisatie en witwassen

Willemstad – De Justitiële autoriteiten hebben wederom een verdachte in het grootschalig strafrechtelijk onderzoek Themis aangehouden. Dit keer gaat het om de 36-jarige man J.K. die in Nederland is opgepakt en onder andere verdacht wordt van betrokkenheid bij de Hato shooting in 2014.

K. is inmiddels overgebracht naar Curaçao, waar hij deze week nog aan de rechter-commissaris zal worden voorgeleid.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao is de verdachte op 24 februari 2021 in Nederland gearresteerd. Volgens onderzoek van het OM zou K. betrokken zijn geweest bij de schietpartij die op 15 juli 2014 op de Curaçaose luchthaven plaatsvond en waarbij twee personen met automatische vuurwapens zijn doodgeschoten en zeven omstanders gewond zijn geraakt. In deze zaak zijn eerder vijf verdachten aangehouden en zijn de twee schutters veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De overige drie verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen van 12, 14 en 24 jaar.

Omdat K. in Nederland verbleef, heeft het OM Curaçao met bevel van de rechter-commissaris op Curaçao aan Nederland om de aanhouding en overbrenging van de verdachte naar Curaçao verzocht. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden.
Themis is het onderzoek naar strafbare feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd.

- Advertentie -

Speciaal voor dit onderzoek is daarom een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het OM Sint Maarten en het OM Curaçao.

Eerder hebben in ditzelfde onderzoek in november 2020 en in februari 2021 aanhoudingen plaatsgevonden. In november 2020 werd de op Curaçao geboren Shurandy Quant op verzoek van het OM Sint Maarten in Dubai aangehouden.

Quant wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot diverse liquidaties, ontvoering, leiding te geven aan een criminele organisatie en witwassen. De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten, aldus het OM. Quant zou een kopstuk zijn van de bende No Limit Soldiers (NLS) uit Koraal Specht en werd al geruime tijd door de justitiële autoriteiten gezocht. ,,Met de aanhouding van S.Q. is een belangrijke stap gezet in het onderzoek.

Hiermee is de oplossing van verschillende liquidaties een stap dichterbij gekomen, waarmee gerechtigheid wordt bereikt voor de slachtoffers en hun nabestaanden”, lieten de politiekorpsen in november 2020 in een gezamenlijke verklaring weten. Vervolgens werd in februari 2021 de 40-jarige R.L. op Curaçao in zijn voertuig aangehouden voor betrokkenheid bij een vermeende criminele organisatie. De man K., die nu naar Curaçao is overgebracht, is de derde aanhouding in Themis.

- Advertisement -

Wie informatie heeft die het onderzoeksteam kan helpen, kan het team bereiken via +5999 521 3865 (ook Whatsapp). Wie liever anoniem blijft, kan informatie delen via de volgende tiplijnen (tevens Whatsapp): +5999 679 2896 (Curaçao) of +1 721 553 0561 (Sint Maarten).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

RO | Benoeming president Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. M.J. de Kort wordt president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordracht voor benoeming op voorstel van minister...

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

PB | Makana ferry service to Saba, Statia starts December 1

SABA/STATIA—The new Makana ferry service starts on December 1, 2021 with the inaugural run to Saba and St. Eustatius scheduled for this Sunday, November 28, the Public...

DH | Louis-Constant Fleming Hospital can now offer cancer treatment

MARIGOT--After a very long wait, Louis-Constant Fleming Hospital has finally obtained authorisation to treat cancer, a release from the hospital disclosed. The hospital now has a “clean”...
- Advertentie -