30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 17:20

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Opnieuw aanhouding in zaak Themis

AntilliaansDagblad | Opnieuw aanhouding in zaak Themis

Shurandy Quant wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot diverse liquidaties, ontvoering, leiding te geven aan een criminele organisatie en witwassen

Willemstad – De Justitiële autoriteiten hebben wederom een verdachte in het grootschalig strafrechtelijk onderzoek Themis aangehouden. Dit keer gaat het om de 36-jarige man J.K. die in Nederland is opgepakt en onder andere verdacht wordt van betrokkenheid bij de Hato shooting in 2014.

K. is inmiddels overgebracht naar Curaçao, waar hij deze week nog aan de rechter-commissaris zal worden voorgeleid.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao is de verdachte op 24 februari 2021 in Nederland gearresteerd. Volgens onderzoek van het OM zou K. betrokken zijn geweest bij de schietpartij die op 15 juli 2014 op de Curaçaose luchthaven plaatsvond en waarbij twee personen met automatische vuurwapens zijn doodgeschoten en zeven omstanders gewond zijn geraakt. In deze zaak zijn eerder vijf verdachten aangehouden en zijn de twee schutters veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De overige drie verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen van 12, 14 en 24 jaar.

Omdat K. in Nederland verbleef, heeft het OM Curaçao met bevel van de rechter-commissaris op Curaçao aan Nederland om de aanhouding en overbrenging van de verdachte naar Curaçao verzocht. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden.
Themis is het onderzoek naar strafbare feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd.

Speciaal voor dit onderzoek is daarom een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het OM Sint Maarten en het OM Curaçao.

Eerder hebben in ditzelfde onderzoek in november 2020 en in februari 2021 aanhoudingen plaatsgevonden. In november 2020 werd de op Curaçao geboren Shurandy Quant op verzoek van het OM Sint Maarten in Dubai aangehouden.

Quant wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot diverse liquidaties, ontvoering, leiding te geven aan een criminele organisatie en witwassen. De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten, aldus het OM. Quant zou een kopstuk zijn van de bende No Limit Soldiers (NLS) uit Koraal Specht en werd al geruime tijd door de justitiële autoriteiten gezocht. ,,Met de aanhouding van S.Q. is een belangrijke stap gezet in het onderzoek.

Hiermee is de oplossing van verschillende liquidaties een stap dichterbij gekomen, waarmee gerechtigheid wordt bereikt voor de slachtoffers en hun nabestaanden”, lieten de politiekorpsen in november 2020 in een gezamenlijke verklaring weten. Vervolgens werd in februari 2021 de 40-jarige R.L. op Curaçao in zijn voertuig aangehouden voor betrokkenheid bij een vermeende criminele organisatie. De man K., die nu naar Curaçao is overgebracht, is de derde aanhouding in Themis.

Wie informatie heeft die het onderzoeksteam kan helpen, kan het team bereiken via +5999 521 3865 (ook Whatsapp). Wie liever anoniem blijft, kan informatie delen via de volgende tiplijnen (tevens Whatsapp): +5999 679 2896 (Curaçao) of +1 721 553 0561 (Sint Maarten).

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties