30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:37

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | Onderzoek naar bouw rolstoelhelling bij Grote Knip

AntilliaansDagblad | Onderzoek naar bouw rolstoelhelling bij Grote Knip

Jesus-Leito biedt excuses aan voor rol in verwarring | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Volgens minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is er binnen de gemeenschap verwarring ontstaan tussen twee verschillende projecten van Playa Kenepa Grandi, waarbij het ene gaat om het verbeteren van de parkeerplaats van het strand en het andere om de rolstoelhelling.

De bewindsvrouw heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor de rol die zij heeft gespeeld in deze verwarring.

Jesus-Leito hield gisterochtend een persconferentie samen met minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, functionarissen van de Curaçao Tourist Board (CTB) en de secretaris-generaal van VVRP, Dwigno Puriel. Daarbij heeft de minister uitgelegd dat er nu een feitenonderzoek gaande is naar het reilen en zeilen van het project voor de bouw van een rolstoelhelling bij het strand.

In het kader van dit onderzoek zijn – zoals deze krant gisteren meldde – Melvin Cijntje die werkzaam is bij dienst Openbare Werken de toegang tot de kantoren ontzegd. Samen met hem is ook een andere ambtenaar geschorst en is de bouw tot nader order stilgelegd.

,,We vonden het nodig vanochtend tekst en uitleg te geven over de ontwikkelingen bij Playa Kenepa. We hebben gemerkt dat er veel discussies gaande zijn en vandaag willen we opheldering geven”, aldus de minister van VVRP, die vervolgens uitlegde dat er twee verschillende projecten plaatsvinden bij Playa Kenepa Grandi, oftewel Grote Knip.

Het eerste betreft het project waarbij de parkeerplaats is verbeterd waardoor er nu meer ruimte en faciliteiten zijn voor grote bussen en tegelijkertijd parkeervakken zijn gecreëerd voor personen met een beperking.

Het tweede project is de hellingbaan bij het strand waarbij vanaf de parkeerplaats voor personen met een fysieke beperking toegang tot het strand wordt gecreëerd.

En om dit laatste project is de laatste tijd enorme commotie ontstaan binnen de gemeenschap. Het grootste deel van de bezoekers vinden de constructie lelijk en niet overeenkomen met de natuur en de schoonheid van een van de bekendste stranden van Curaçao.

Maar, zo bleek afgelopen week toen een brief van Jesus-Leito lekte, er is ook helemaal geen bouwvergunning voor dit project afgegeven. Bovendien, zo zei de minister tijdens de persconferentie gisteren, is er ook geen architectonisch ontwerp en ligt er slechts een technische tekening van dienst Openbare Werken aan het aannemersbedrijf om aan te geven hoe de helling eruit moet komen te zien.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Het kan ook nog het laatste grapje van haar voorganger ( Suzy) zijn . Het parkeerterrein ziet er aardig uit maar het is onvoorstelbaar dat het halveren van het aantal parkeerplaatsen t.o.v. wat er lag zoveel geld heeft moeten kosten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties