27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 06:43

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit. Present at the airport to receive the...

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die...

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

John Samson DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag...

DH | Frans Richardson’s bribery case set for September 30

PHILIPSBURG--Former Member of Parliament (MP) Frans Richardson is facing charges of bribery in the so-called “Aquamarine” investigation into alleged wrongdoings in Bureau Telecommunication and Post (BTP). The criminal...

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Premier Silveria Jacobs: Knops handelt zonder mandaat’

Philipsburg - Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties handelt zonder mandaat door de verleende liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten en is daardoor dus...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Defensie: Bericht over basis Wacawa onjuist

HomeMediaAntilliaansDagblad | Defensie: Bericht over basis Wacawa onjuist

PS-Statenlid Jaime Córdoba overtuigd van ‘FEMA-concentratiekamp’ | Antilliaans

Willemstad – Statenlid Jaime Córdoba van oppositiepartij Pueblo Soberano (PS), de partij van wijlen Helmin Wiels, gelooft er heilig in: Defensie is bij Wacawa te Bándabou bezig een derde basis op Curaçao in te richten. Anders dan de militaire bases bij Parera en Suffisant wordt dit een ‘concentratiekamp’, zegt hij.

Het bericht wordt desgevraagd direct ontkend door de woordvoerder van Defensie op Curaçao. Op Wacawa vond er de afgelopen weken een grote landmachtoefening plaats. Daar is in alle openheid over gecommuniceerd, aldus de voorlichter.

Córdoba, van de tot een eenmansfractie geslonken politieke partij, zegt het echter allemaal met droge ogen en vol overtuiging in gesprek met TV Direct: ,,Ik heb het gehoord en gezien op de app.”

En als de interviewster aangeeft dat dit wel ‘heel erg serieus is’ en of Córdoba kan aangeven of dit ‘betrouwbare informatie’ is: ,,Daarvoor zijn natuurlijk foto’s nodig. Maar ik heb informatie dat ze bezig zijn met het kamp.” Terwijl de PS-parlementariër dit verklaart, zijn er op het tv-scherm archiefbeelden te zien van militairen die op luchthaven Hato uit de McDonnell Douglas KDC-10, het grootste transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, stappen. En óók angstaanjagende zwartwitbeelden van Europese concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog.

Córdoba wil ‘opheldering’ van de regering, die hij overigens verwijt van alles zomaar te ondertekenen. Zo beweert hij dat premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en minister Steven Martina (MAN) onlangs beiden in Nederland zijn geweest in verband met de rijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (COHO) – in werkelijkheid was alleen de minister-president afgereisd – en dat daar een en ander is bekokstoofd, zonder dat voor Curaçao duidelijk is waarmee eigenlijk is ingestemd.

Nederland is al een tijd bezig, zo weet de volksvertegenwoordiger van Soberano. Hij roept de Curaçaose bevolking op ‘alert’ te zijn. ,,Het is niet normaal”, vervolgt hij zijn betoog, verwijzend naar filmpjes op YouTube. ,,Het eerste wat je te zien krijgt, zijn doodskisten.”

In dit soort kampen – en Córdoba noemt in dit verband bij herhaling ‘FEMA’ en spelt zelfs de afkorting ook nog eens – worden volgens hem personen mishandeld en sommigen komen er ook nooit meer uit. ,,Het is onacceptabel”, verklaart hij voor de lokale tv-zender. ,,Misschien ben ik straks wel de eerste die geïnterneerd wordt.”

Op vragen van deze krant zegt de Defensiewoordvoerder: ,,Berichten over een ‘derde basis op Curaçao’ zijn onjuist. Er komt geen Defensiebasis op oefenterrein Wacawa. Defensie is ook geen eigenaar van dit terrein; wij huren het slechts en hebben hiervoor een overeenkomst met de eigenaar.”

Op Wacawa, alsmede andere locaties op het eiland, was afgelopen weken een grote landmachtoefening gaande, geheten ‘Caribbean Beaver’. Zo vertelt de voorlichter. De eenheid van de Koninklijke Landmacht die hier trainde – afgelopen zaterdag eindigde de oefening – is het 101 Geniebataljon, dat bestaat uit een aantal gespecialiseerde constructie-eenheden, die bouwwerkzaamheden uitvoeren.

,,Over deze oefening hebben wij ook een persbericht uitgedaan, en dus gewoon transparant gecommuniceerd.” Dit persbericht werd op 12 oktober jongstleden verspreid.

De woordvoerder verder: ,,Het optuigen van een ‘kamp waar mensen in opgesloten kunnen worden’ is te bizar voor woorden. Er is helemaal niets van waar. Defensie betreurt het dat mensen deze desinformatie de wereld in helpen.”
Statenlid Córdoba kan altijd contact opnemen met Defensie als hij meer informatie wil ontvangen, voegt de voorlichter van Defensie er nog aan toe.

,,Hij is van harte welkom om op oefenterrein Wacawa bij ons te komen bekijken. Defensie zal de heer Córdoba hiervoor een uitnodiging sturen.”

Tot slot nog dit: een speurtocht van de redactie op internet leert dat ‘FEMA-kampen’ door Wikipedia direct in verband worden gebracht met de samenzweringstheorie die stelt dat de Amerikaanse Federal Emergency Management Agency (FEMA) van plan zou zijn om Amerikaanse burgers in concentratiekampen op te sluiten. Ook in Europa gaan deze complottheorieën rond.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

 1. @Bert. Volgens mij ben je ook niet helemaal goed bij je hoofd. Zal het je nogmaals zeggen. John Bash is geen Baselmans. Begrepen? Als je het nog niet begrepen hebt, ben je nog dommer dan dom.

 2. Het wordt tijd om dit mannetje Baselmans, die zich orakel noemt op, eens en voor altijd op te sluiten of te deporteren naar een onbewoond eiland zonder communicatie middelen. Wat een Pipo de Clown figuur is dit. Alleen was Pipo leuk en Baselmans irritant.

 3. Cordoba kijkt dus naar de youtube videos van onze nationale mafklapper Baselmans en erger nog…………….hij gelooft hem ook nog.
  Nooit gedacht dat ik ooit nog iemand zou tegenkomen die het gebrabbel van Baselmans serieus nam en dit figuur zit ook nog eens in het parlement ?
  Wist dat het daar een rariteitenkabinet was, maar zo erg ???

 4. We gaan weer richting verkiezing datum, en de Partij mafkezen van de politieke partijen hebben weer het grootste woord over wat er allemaal verkeert gaat op deze klip door hun toedoen om stemmetjes binnen te halen, maar dat hebben deze stumpers zelf niet gedaan ???, wat een lachertje en Loser is die Cordoba, volgend jaar heeft hij geen 1 zetel meer. Cordoba is rijp voor de inrichting Zon en Schild te Soesterberg. Trouwens op Soesterberg en dichtbij Z&S is wel een militaire Koninklijke Luchtmachtbasis daar zie je de F 16 de hele dag op stijgen en landen. Als we Cordoba daar op sluiten in Z & S kan hij 24 uur pd de boel in de gaten houden.

 5. Hahaha de beste man heeft al enige tijd een klap van de molen en niet te vergeten zijn diepgewortelde haat tegenover Europese Nederlanders. Van PS is gelukkig niets meer over en voor Cordoba is het waarschijnlijk “game over” de komende verkiezingen. Grote praatjes, maar te laf om zijn Nederlandse nationaliteit op te zeggen. Hopi tristu, gelooft in complottheorieën en dit verwarde figuur is volksvertegenwoordiger.

 6. Het zou aanbeveling verdienen dat media op parlementsleden, voordat zij deze een platform bieden, eerst een drugstest uitvoeren.

 7. Ja Cordoba, het wordt vast een concentratiekamp voor corrupte en doorgedraaide volksvertegenwoordigers en corrupte ambtenaren.
  Niet verder vertellen maar pak alvast wel je tandenborstel in.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties