AntilliaansDagblad | OM seponeert aanklachten tegen premier Aruba

Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie (OM) ziet geen basis voor een strafrechtelijk onderzoek naar minister-president Evelyn Wever-Croes wegens corruptie en zelfverrijking. Ook voor de tegenaanklacht van smaad en laster is onvoldoende bewijs.

Statenlid Melvin Tromp (AVP) diende een paar maanden geleden een aanklacht in tegen de premier. Volgens hem maakt ze zich in haar werk schuldig aan zelfverrijking door het advocatenkantoor van haar vader, Croes Wever Ruiz, allerlei werk te laten doen voor de regering. Andere advocatenkantoren zouden geen kans krijgen.

Op haar beurt diende de premier een aangifte in tegen Tromp wegens smaad en laster. Het OM vindt beide aangiftes ongefundeerd. Woordvoerder Ann Angela vertelde NoticiaCla dat Tromp onvoldoende informatie had aangeleverd om een strafrechtelijk onderzoek te starten.

Het OM trekt nadrukkelijk de conclusie dat Tromp niet had kunnen weten dat zijn aangifte geseponeerd zou worden. Hoewel de aangifte schadelijk zou kunnen zijn voor het imago van de premier, vindt het OM dat dit soort aangiftes bekeken moeten worden binnen de context van de Arubaanse politiek.

Wever-Croes heeft steeds publiekelijk ontkend dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie door haar vader steeds in te huren voor juridisch advies aan de regering. Overtuigd van haar zuiver handelen, diende ze een tegenaangifte in, maar ook die is niet gehonoreerd door het OM.

Na het ontvangen van de brief van het OM stuurde ze een persbericht rond, waarin ze citeerde uit de brief: ,,Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik om u te melden dat ik op basis van de door de heer Tromp aangeleverde informatie van oordeel ben, dat er geen sprake van een redelijk vermoeden van één of meerdere strafbare feiten.”

De premier is blij met de beslissing van het OM. ,,Nu dit duidelijk is, hoop ik dat de politieke opponenten stoppen met het rondstrooien van leugens. De waarheid haalt de leugen toch altijd weer in”, schrijft ze op haar Facebookpagina.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | OM seponeert aanklachten tegen premier Aruba

  1. Trias politica is in Nederland al decennialang niet meer aan de orde doordat het openbaar ministerie op de stoel van de rechter is gaan zitten. Op de eilanden keek men naar het moederland en zag dat het goed was. Niet zo vreemd dat het OM en een regering twee handen op één dikke buik zijn.

    P.s. Was ze trouwens zo tegen Tromp vanwege de gelijkenis van die naam met Trump? Of wilde ze gewoon niet gestoord worden bij haar monopoly spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *