29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 18:01

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Testratio loopt op in Curaçao

Persbureau Curacao Zeventien mensen zijn vandaag positief getest. In totaal werden 379 coronatesten afgenomen. Een stijgende testratio derhalve van 4,4 procent. Opnieuw hoger dan in de maand februari,...

PBC | Bemanningslid ziek van tanker gehaald

Persbureau Curacao Een bemanningslid van een tanker uit Spanje is vanochtend van boord gehaald nadat hij zijn bewustzijn verloren had. Reddingsorganisatie Citro is op verzoek van de Kustwacht...

RTL | Politicus op Curaçao doodgeschoten bij familieruzie

De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is vanmorgen bij een familieruzie doodgeschoten. Hij zou hebben geprobeerd te bemiddelden bij een ruzie tussen twee familieleden, maar werd zelf...

Telegraaf | Politicus op Curaçao om het leven gekomen bij familieruzie

WILLEMSTAD - De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is zondagochtend (lokale tijd) bij een familieruzie om het leven gekomen. Volgens eerste berichten ging Godett bemiddelen bij een...

NOS | Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij

Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de bekende oud-politicus...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek AntilliaansDagblad | ‘Nieuwe varianten op de loer’

AntilliaansDagblad | ‘Nieuwe varianten op de loer’

Huidige maatregelen tot 22 februari verlengd

Willemstad – De nieuwe varianten van het coronavirus liggen op de loer en het is slechts een kwestie van tijd voor deze Curaçao ook bereiken. Het is daarom zaak om voorzichtig te blijven.

Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Na evaluatie heeft de regering vorige week besloten de huidige coronamaatregelen in ieder geval tot maandag 22 februari te verlengen.

,,Op Aruba is reeds de Britse variant geregistreerd en daarnaast is binnen de regio ook de Braziliaanse variant aanwezig. We moeten voorzichtig blijven en niet te snel versoepelen. De varianten zijn dichtbij en mogelijk zelfs al in eigen land”, aldus de Curaçaose minister-president.

Sinds vrijdag gelden er strengere regels voor bezoekers uit Aruba. Zij moeten een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur of een negatief resultaat tonen van een antigeentest die binnen 24 uur afgenomen is. Mensen die een antigeentest hebben gedaan zijn verplicht om na twee of drie dagen deze test op Curaçao op eigen kosten te herhalen.

Personen die van Curaçao naar Aruba reizen en binnen 24 uur terugkomen hoeven geen test te doen voor het reizen maar moeten verplicht op de derde dag na terugkomst een antigeentest doen.

De GGD heeft ondertussen zelf monsters van positief geteste personen – daterend tot vier maanden terug – naar Nederland gestuurd om daar in een laboratorium van het RIVM te laten testen en na te gaan of er al een andere variant op Curaçao is. De GGD is nog in afwachting van dit resultaat.

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth gaf gisteren aan dat het niet een kwestie is of de andere varianten ook Curaçao komen, maar een kwestie van wanneer.

,,We maken deel uit van de wereld, is het niet? De vraag is wat je kan doen om het virus zo veel mogelijk buiten je eigen huis te houden en je eigen mensen zo goed mogelijk te beschermen. Daarom hebben we besloten de maatregelen te verlengen; we moeten juist nu alles doen om de situatie onder controle te kunnen houden. Als je al met een pandemie te maken hebt en daar plotseling ook andere varianten bij komen kijken die ervoor zorgen dat er sprake is van een snellere transmissie, dan wordt het moeilijker de pandemie te controleren en beperken. Daarom is het zaak dat we de cijfers nu zo laag mogelijk houden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties