30 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 13:29

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorAntilliaansDagblad | Minister zet streep door promofilm Bonaire

AntilliaansDagblad | Minister zet streep door promofilm Bonaire

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) staat dit echter niet toe, met als gevolg dat de organisatie uitwijkt naar Curaçao.

Kralendijk – De organisatoren van het Eurovisiesongfestival, een evenement met 200 miljoen kijkers van over de hele wereld, willen op Bonaire een promotiefilm maken om bij de Nederlandse inzending te laten zien. Voorwaarde is dat ze met een drone boven het eiland kunnen vliegen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) staat dit echter niet toe, met als gevolg dat de organisatie uitwijkt naar Curaçao. Dit is door gezaghebber Edison Rijna bevestigd.

Vanuit Nederland is 750.000 dollar beschikbaar gesteld om de nodige marketinginspanningen te kunnen doen om Bonaire weer op de toeristische kaart te zetten. Toen de organisatie van het Eurovisiesongfestival liet weten een promotiefilmpje op Bonaire te willen opnemen, werd daar verheugd op gereageerd.

,,De organisatie heeft alles goed geregeld. Alle vergunningen zijn er. Maar ze hadden nog één voorwaarde: er moet met een drone worden gevlogen binnen een straal van 5 kilometer van het vliegveld”, aldus David Rietveld van Delfins Resort. Uiteindelijk komt de vraag of het vliegen met een drone mogelijk is op het bureau van minister Van Nieuwenhuizen terecht en zij laat weten dat dit, gezien de wet- en regelgeving, niet mag. Zij volgt hierbij het advies van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

,,Maar zij kan volgens het ILT ook anders besluiten aangezien de regelgeving in Europa, en dus in Europees Nederland, al is aangepast. Hierdoor zijn dergelijke dronevluchten wel mogelijk in Europees Nederland. Maar niet op Bonaire, want dit behoort niet tot Europa en heeft dus te maken met de verouderde wetgeving”, aldus Rietveld, die zegt teleurgesteld en boos te zijn. De minister opperde nog wel om de opnames dan maar vanuit een helikopter te maken.

Onbegrijpelijk volgens hem omdat Bonaire een natuurgebied is waar bij voorkeur helemaal niet gevlogen wordt.

,,Een drone is veel minder belastend voor de natuur en bovendien is een helikopter volgens de filmmaker onbruikbaar voor dergelijke opnames. Ze zijn te groot en vanaf de minimale vlieghoogte kunnen de benodigde opnames niet gemaakt worden.”

Op de door de minister genoemde wet- en regelgeving mogen volgens hem sowieso uitzonderingen worden gemaakt. Wanneer de piloot die de drone bestuurt alle benodigde brevetten heeft en er iemand van de luchtverkeersleiding bij de opnames aanwezig is, kan het volgens hem wel. Hij noemt het onbegrijpelijk dat ze deze unieke en eenmalige kans zo maar voorbij laat gaan.

Gezaghebber Rijna heeft nog geprobeerd om Van Nieuwenhoven tot een andere beslissing te bewegen en de zaak is in de ministerraad besproken. Maar Van Nieuwenhuizen blijft bij haar beslissing.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Een minister met het hart voor Curaçao op de juiste plaats. Wat onze toeristenclub met 28 mio niet lukt regelt zij met één pennenstreek.
  Een promo filmpje van ons land op het Eurovisiesongfestival.

 2. Dan pak je toch gewoon wat beelden die eerder al zijn geschoten. Of wil men ons doen wijsmaken dat er nog nooit filmopnames van Bonaire vanuit de lucht zijn gemaakt ?
  Beetje inventief zijn kan ook wel. Het zal een promo van hooguit 30 sec of 1 min worden, geen documentaire van een uur lang.

 3. Helaas is Cora van Nieuwenhuizen niet de meest soepele en ‘out of de box” denkende persoon en een typische VVD exponent.

  Toen zij nog geen minister was van Infrastructuur en Waterstaat, had ze mooie babbels over een groener Nederland en zo min mogelijk asfalt erbij. Nu als minister zijnde doet ze precies het tegenovergestelde. Zo wil ze een deel van de ringweg rond Utrecht voor vele miljarden verdubbelen met alle gevolgen voor de nabij gelegen woningen en de flora en fauna.

  Ze heeft haar besluit gebaseerd op zwaar verouderde cijfers. Diverse hoogleraren in de ‘transportkunde en logistiek” hebben al duidelijk aangegeven dat het weggegooid geld is. De omstandigheden van nu en in de toekomst tonen juist aan dat de bestaande weg aan alle eisen voldoet.

  Cora van Nieuwenhuizen is helaas iemand die nooit haar ongelijk wil toegeven, maar er om heen blijft draaien met ‘valse’ argumenten. Hopelijk komt ze na de verkiezingen niet meer terug. Kan ze hier de positie van Zus Leito innemen, want die is nog slechter. Gaan we er wat de wegen betreft op vooruit want Cora wil asfalt en nog eens asfalt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties