AntilliaansDagblad | Menno George nieuwe Vishonario

Menno George is in dagelijks leven
Senior Manager Strategy & Operations bij Deloitte Dutch Caribbean

Willemstad – Partijleider Miles Mercera van Vishon heeft onlangs wederom een Vishonario gelanceerd. Ditmaal is het Menno George die reeds in augustus vorig jaar publiekelijk werd voorgesteld als secretaris van het (dagelijks bestuur) van Vishon.

George (zoon van Herman George, de echtgenoot van gouverneur Lucille George-Wout) komt uit een familie die bekend is in de Curaçaose politiek. Daarnaast is hij de broer van het voormalig lid van de Eilandsraad van Curaçao, Norbert George.

Zelf is George nieuw in de lokale politiek. Hij werkt ruim 12 jaar, als senior-manager Consulting, voor een van de grootste en bekendste adviesbureaus van Curaçao en adviseert organisaties in de private en (semi)publieke sector op het gebied van strategieontwikkeling en procesoptimalisatie. Daarnaast is hij veelvuldig betrokken geweest bij projecten op het gebied van human resource management, kwaliteitsmanagement en digitalisering van organisatieprocessen.

Vishon richt zich in haar partijprogramma op drie pijlers; economische ontwikkeling, onderwijs en sociale ontwikkeling. Volgens George is er aan deze gebieden in het afgelopen decennium onvoldoende aandacht geschonken.

,,Onze economie heeft in de afgelopen 10 jaar geen groei vertoond alhoewel de staatkundige veranderingen garant zouden staan voor economisch betere tijden. Ook de verbinding tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt laat te wensen over en de eindtermen die wij toepassen in het onderwijs zijn ruim 15 jaar niet herzien. Tot slot heeft de crisis naar aanleiding van de Covid-19-pandemie ons allemaal doen realiseren dat we op sociaal gebied alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat iedereen op Curaçao in de toekomst een waardig bestaan heeft”, aldus George.

Hij is van mening dat het ambtelijk apparaat een cruciale rol speelt in het keren van het tij. ,,De overheid moet efficiënter en transparanter worden. Dit betekent aan de ene kant dat ze mee moet gaan met de tijd en moet investeren in digitalisering en automatisering van diensten en processen.

Anderzijds dient veel aandacht besteed te worden aan de rol van leiderschap en professionele ontwikkeling van het apparaat. Door de juiste hervormingen toe te passen kan de overheid weer haar rol van facilitator van ontwikkeling vervullen.

Hierbij moet bovendien korte metten gemaakt worden met vriendjespolitiek, en corruptie”, aldus George, die op 9 januari een presentatie verzorgt namens Vishon.

Bron: Antilliaans Dagblad van 8 januari 2021

10 Reacties op “AntilliaansDagblad | Menno George nieuwe Vishonario

 1. Filmpje @ericlapas
  Ik was altijd in de veronderstelling dat Bonairianen hele nette mensen waren.
  De vispolitica in Curaçao staat in haar schaduw.

 2. Zelf is George nieuw in de lokale politiek. Hij werkt ruim 12 jaar, als senior-manager Consulting, voor een van de grootste en bekendste adviesbureaus van Curaçao en adviseert organisaties in de private en (semi)publieke sector op het gebied van strategieontwikkeling en procesoptimalisatie. Daarnaast is hij veelvuldig betrokken geweest bij projecten op het gebied van human resource management, kwaliteitsmanagement en digitalisering van organisatieprocessen.

  Dit is iemand die voor zijn familie contacten bij een “advies bureau” geplaatst was en een hand hat in het plaatsen van de juiste personen op de juiste posities en daar zijn inkomen vandaan haalde.
  Dit maakt de rest van zijn betoog redelijk belachelijk.
  Je had je positie te danken aan je familie en je hebt bijgedragen aan het plaatsen van Friends and family bij overheidsinstelling en nv’s.
  Ga dan niet lopen verkondigen dat er hervormingen moeten komen.
  Als jij dat gaat regelen betekent dat er nieuwe Friends and family op posities komen van oude Friends and family waar de oude kunnen gaan genieten van wachtgeld, pensioen en consultancy snabbels.

  De partij vision profileert zich nu al als more of the same en zeker geen partij die zich in gaat zetten voor die die opgezadeld gaan worden met de rekening.

 3. Nog eens over het YT filmpje van Beflapas:

  In deze tijd hebben duizenden door Corona hun baan verloren. Maar gebeurt dat een Bonairiaan of Curacaoenaar dan is het discriminatie.

  Kwisvraag: hoe vaak heeft deze Bonairiaanse Jacinta Constantia in het filmpje homos gediscrimineerd?

  Bonuspunten voor het aantal malen ‘konjo’, ‘lolo ‘ en ‘sanka’.

 4. Prachtig filmpje, Beflapas.

  Als ik de eigenaar van AB Carrental was, had ik deze dame er ook uit gegooid en vervangen door een macamba.

  Ze stoot meer rook uit dan de Isla in haar topdagen en heeft een aso stem waarmee ze de hele mondi waarin ze woont ‘s morgens zou opwekken.

  Als ze een baan had.

 5. Het gaat hier om de zoveelste geval van zakenvullern, deze grapjassen staan allemaal ver van de samenleving.

  Er is een video op facebook verschenen van wat de Bonairianen dankzij politici allemaal meemaken, laten we hopen dat het hier op Curaçao nooit zover komt.

  Dit is wat in de samenleving leeft; https://fb.watch/2XSTjxWzuD/

 6. Hij werkt ruim 12 jaar, als senior-manager Consulting, voor een van de grootste en bekendste adviesbureaus van Curaçao en adviseert organisaties in de private en (semi)publieke sector op het gebied van strategieontwikkeling en procesoptimalisatie

  Hij is dus 1 van de consultants die voor veel geld de overheid helpen met flutrapporten waarna er niets meer mee gedaan wordt.

 7. Moeders mooiste is hij niet, maar what the hell.

 8. diamanten oorbelleltjes zou hem goed staan.

 9. Hahaha. Cooper had norbert in de gobiernu gestopt en daarna ging hij zelf cooper lasteren in 2012. Van je vrienden moet je het hebben. Haha

 10. Dios mio, weer een George. Alsof we aan de parasiet van de gobiernu Norbert ‘Tropen’ George al niet genoeg hadden.

  Waar komt Vishion hierna mee: Tilly Pikerie of Henry Jourdain?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *