27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Luisterend oor voor ambulancepersoneel

HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Luisterend oor voor ambulancepersoneel
Foto Extra

Willemstad – Javier Silvania heeft in zijn rol als minister van Gezondheid een bezoek gebracht aan de ambulancestichting Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK).

De belangrijkste reden van zijn bezoek was om met het personeel te spreken.

Silvania luistert naar ambulancepersoneel 2Silvania werd ontvangen door Rob Spong, voorzitter van het bestuur, penningmeester Amos Agard en interim-directeur Alwin Keli. Andere aanwezigen waren vakbondvoorzitters Annaliza Mathilda (CBV) en George Hernandez (Abvo) en het ambulancepersoneel.
Tijdens een rondleiding kreeg Silvania informatie over de huidige, met name financiële, situatie van de organisatie. In een reactie op vragen van het Antilliaans Dagblad zegt Spong dat FKAK nog steeds geen kostendekkende tarieven vanuit de overheid ontvangt: ,,We hebben al eens een rapport over dit onderwerp naar het verantwoordelijke ministerie gestuurd, maar daar is nooit een reactie op gekomen.”

Vervolgens was er uitgebreid de tijd voor de minister om het personeel van FKAK te spreken en hun zorgen aan te horen. Die zorgen zijn er op het gebied van onder andere hun juridische positie, uniforme betaling, Soab-rapporten (stichting overheidsaccountantsbureau), vakantiedagen en de aankoop van ambulances.

Spong legt aan deze krant uit dat er ambulancepersoneel is dat op basis van een overeenkomst van opdracht (OVO) werkt. Liever zien zij dat ze in dienst treden van de overheid, om zo meer zekerheid te verwerven.

Op het gebied van ambulances was er direct al goed nieuws. Miguel Jackson, kabinetsmedewerker van het ministerie van Financiën deed de toezegging dat FKAK dit jaar twee ambulances aan het wagenpark kan toevoegen.

Na aandachtig naar de ambulancemedewerkers te hebben geluisterd, benadrukte Silvania dat de FKAK-leiding actie moet ondernemen om de genoemde problemen op te lossen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Minister Silvania mag wel een dozijn luisterende oren in zijn kluis hebben liggen, elke dag staat er wel in de krant dat hij er weer een oor heeft uit gehaald om een probleem op te lossen, het nadeel is alleen dat als hij er een gebruikt heeft deze na gebruikt te hebben in de afval ton pleurt en denkt opgeruimd staat netjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties