30 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 14:50

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer openheid Rijksministerraad

De Rijksministerraad wordt transparanter. De Nederlandse regering besloot naar aanleiding van de toeslagenaffaire meer openheid te willen geven over de afwegingen die de basis vormen voor beleid. De...

Nu.cw | Meteo waarschuwt voor ruwe zee

De Meteorologische Dienst Curaçao waarschuwt voor ruwe zee. Volgens de Meteo wordt de ruwe zee veroorzaakt door de harde wind. De organisatie geeft hiervoor een 'Speciaal Bericht'...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Laatste poging lokale oplossing impasse Staten

AntilliaansDagblad | Laatste poging lokale oplossing impasse Staten

Poging 11 | Persbureau Curacao

Willemstad – In wat op een laatste poging lijkt om lokaal een oplossing te zoeken voor de impasse in de Staten, heeft Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) gisteren een Statendebat ingepland voor vandaag.

Het debat staat gepland om 10.00 uur en heeft wederom als agendapunten de behandeling van documenten die zijn binnengekomen – de geloofsbrieven dus van aankomend Statenlid Emmilou Capriles – en de Landsverordening dierenwelzijn, een initiatief van de MAN.

Pauletta was gisteren zelf niet bereikbaar voor commentaar, maar desgevraagd liet premier Eugene Rhuggenaath tegenover deze krant weten dat er gisteren nog geen nieuws was voor wat betreft de Algemene Maatregel van Rijksbestuur (AMvRB) die de weg vrijmaakt om Capriles als lid van de Staten te beëdigen. Over de oproep voor het Statendebat van vandaag zegt de Curaçaose minister-president dat hij denkt dat het ‘een laatste poging betreft voor een lokale oplossing voor de AMvRB’. ,,Als dat zo is, juich ik dat uiteraard toe omdat een lokale oplossing in de Staten altijd mijn voorkeur had”, aldus Rhuggenaath.

De AMvRB moet door de Rijksministerraad in Den Haag worden vastgelegd in een Koninklijk Besluit en voorafgaande aan publicatie voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State van het Koninkrijk. Wat de status van de instructie aan de gouverneur is, is nog onbekend. Tot en met gisteren was er in ieder geval nog geen update.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 reacties

  1. En wat een verrassing, weer geen quorum vandaag. Wie had dat nou verwacht…. Als ik Anna Pauletta was zou ik het nog een keer proberen. Je weet maar nooit….

  2. @Kaat, het gaat erom dat als je al 10 keer op dezelfde manier hebt geprobeerd een probleem op te lossen, je wellicht iets anders met verzinnen?

  3. @just saying, in competentie??? Wie heeft er voor z’n kiezen gekregen wat deze MP heeft gehad?? Maar hij heeft er wel voor gezorgd, dat de mensen hier te eten kregen en dat de bedrijven door konden gaan. En dan met de treiteraars aan de andere kant, die al die tijd hebben zitten spartelen dat ze geen pm etc konden worden.

  4. Het lijkt mij beter om Ruggie het curacrim eiland stuurloos te laten verklaren en wel zo dat Nl het corrupte boeven nest curacrim zonder problemen kan over nemen en de coup plegers het gevang in laat zetten, kunnen zij ook meteen een hoppi kilo afvallen.

  5. De laatste poging van PAR om uit de impasse te komen is om voor de elfde keer een vergadering op te roepen waarbij de geloofsbrieven op de agenda worden gezet. Wie mist er nu denkcapaciteit?
    Volstekte arrogantie en incompetentie van deze partij ten koste van het land en daardoor zelfs de noodzaak voor Nederland om in te grijpen. Ze hebben het zelf zo ver laten komen en willen nu toch hun zin door blijven drukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties