AntilliaansDagblad | Jandino bezoekt Wechi

Bij de bijeenkomst op Wechi waren ook FKP-adviseur Raymond Begina en vertegenwoordigers van Aqualectra, waaronder algemeen directeur Darick Jonis en financieel directeur Neysa Schoop, aanwezig.

Willemstad – De Curaçaose komiek Jandino Asporaat heeft een bezoek gebracht aan het ontwikkelingsplan van Wechi, dat uitgevoerd wordt door Fundashon Kas Popular (FKP).

Het is een van de circa acht ontwikkelprojecten die de interesse heeft van Asporaat en waarbij hij probeert Nederlandse investeerders aan te trekken en samen te brengen met Curaçaose ontwikkelaars.

Bij het bezoek aan Wechi waren ook Gertjan van der Baan, directeur van Vesteda wooncorporatie aanwezig en Adriaan Geuze, directeur van het Rotterdamse ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur West 8.

,,Zij zijn onderdeel van een grote groep waarmee Asporaat in Nederland een masterplan aan het creëren is voor investeren op Curaçao”, zo legt FKP-directeur Arthur Con tegenover deze krant uit.

,,Doel van deze missie is locaties bekijken en banden versterken met lokale partners. Die informatie nemen ze weer mee om verder te bouwen aan het masterplan.” Bij de bijeenkomst op Wechi waren ook FKP-adviseur Raymond Begina en vertegenwoordigers van Aqualectra, waaronder algemeen directeur Darick Jonis en financieel directeur Neysa Schoop, aanwezig.

Con legt uit dat de vergunning rond is voor de bouw van 180 woningen op Wechi en dat deze maand nog begonnen wordt met de eerste 21 woningen. ,,Dat neemt niet weg dat voor de verdere ontwikkeling van het gebied wij open staan voor nieuwe ideeën en initiatieven, waarbij de groep-Asporaat net als anderen een kans maken hierin te investeren. Ons plan is flexibel”, aldus de FKP-directeur.

In oktober gaf Asporaat al aan in het hart van Curaçao de eerste duurzame digitale stad van het eiland te bouwen, genaamd ‘New Kòrsou’. De start van de bouw staat gepland voor 2023.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AntilliaansDagblad | Jandino bezoekt Wechi

 1. Jandino is een bounty zwart van buiten wit van binnen.
  Ja z.g in plaats dat hij de arme mensen helpen.brengt hij meer blanken op het eiland
  Pff

 2. Showroe di Emmastad

  Wechi …….. werden daar niet , tegen de afspraken in, de bulldozers aan het werk gezet, terwijl was aangetoond dat belangrijke historische vondsten over de curacrimse slaventijd in de grond waren en milieuclubs met procedures daarover bezig waren. Maar, nu komt Jandino to the rescue.
  Wie denkt er nou echt dat die NL investeerders hier woningen gaan opzetten voor de run of the mill-YdK. Dat worden perceeltjes gericht op het NL expat-circuit dat wel een Caribisch optrekje kan hebben, maar een beveiligd resort niet “cultureel inclusive” vinden.
  As for Jandino: never was much of a fan of his lame jokes, typical “yessa masa”-performance and other past exploits. Can’t be otherwise bothered by the man’s future endeavors.

 3. Wechi is dat niet het probleem van landje pik van de overheid .
  Wie het fijne van Wechi weet mag het vertellen .
  Vreemd , heel vreemd .

 4. “Hahaha waarom moeten deze gasten altijd een hand onder hun kin zetten?”

  Anders valt hun mond open van verbazing Tiger.

 5. Begins broer van “niemand gaat zonder eten naar bed op Curacao”. Idd succes verzekerd.

 6. Fred Schiedam

  In plaats van te investeren in bestaande wijken die verpauperen en leeglopen, weer een nieuwe wijk bouwen? Legt een enorme extra druk op de aansluitende infrastructuur (zoals wegen en openbaar vervoer) en de natuur.

 7. Hahaha waarom moeten deze gasten altijd een hand onder hun kin zetten?

 8. Raymond Begina? Ex KPMG? Jonis? Aqualektdaar? Lekker boeltje.

  Jandino..leuk dat hij wilt investeren? Maar denk niet dat hij van de filantropische instelling is!
  Leuk dat ie af en toe een peptalk houdt voor de jeugd!

  Maar dit is gewoon business!

 9. Just Saying

  Goed om te zien dat Grupo Sopi ook is vertegenwoordigd. Succes verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *