28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 12:47

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Huiszoeking bij Arubaanse oud-minister

Onderzoek Avestrus: corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017.

Oranjestad – De autoriteiten hebben gistermorgen vroeg huiszoekingen gedaan op verschillende adressen, waaronder dat van Statenlid Benny Sevinger (oppositiepartij AVP) in Paradijswijk. De invallen houden verband met de strafzaak Avestrus, waarbij malversaties met de toekenning van overheidsterreinen centraal staan.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de Landsrecherche onder leiding van de rechter-commissaris, en in samenwerking met het Korps Politie Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST), op een zestal locaties huiszoekingen heeft verricht.

Deze huiszoekingen vonden plaats in het kader van onderzoek van de Landsrecherche – bekend onder de naam Avestrus – naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017.

- Advertentie -

Bij de huiszoekingen zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Vooralsnog werden geen aanhoudingen verricht. Avestrus, waarbij ook de eventuele rol van een voormalige minister wordt onderzocht, richt zich op de vraag of bedrijven op oneigenlijke gronden erfpachtrechten wisten te bemachtigen.

Het huis van de familie Susebeek in Esmeralda, Noord, kreeg in alle vroegte bezoek van een team functionarissen onder leiding van het OM, in de personen van een officier van justitie en de rechter-commissaris.

Ondernemer Pieter Susebeek zou banden hebben met ex-minister Sevinger, naar wie onderzoek wordt verricht | @24Ora

Ondernemer Pieter Susebeek zou banden hebben met ex-minister Sevinger, naar wie onderzoek wordt verricht. Dat onderzoek leek het afgelopen jaar stil te liggen, maar blijkt nu springlevend. Mogelijk heeft het OM nieuwe bewijzen gevonden, op grond waarvan de huiszoekingen van gisteren gerechtvaardigd zijn. Het OM zoekt naar bewijsstukken om Susebeek en Sevinger aan elkaar te linken in verband met strafbare feiten.

- Advertisement -

Dat de twee bevriend zijn is algemeen bekend. Al eerder vonden huiszoekingen plaats op adressen in het kader van Avestruz, maar nu voor het eerst in Esmeralda. Ook het kantoor van Susebeek, van La Hacienda in Coral Plaza werd doorzocht. De ondernemer is actief in het onroerend goed en bezit grond en panden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...
- Advertentie -