24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 05:05

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Gewoon nog plan A’

- Advertentie -

MFK en PNP willen in gesprek blijven met Nederland

Pisas als Larmonie-Cecilia en beoogd minister van Financiën en nummer 4 op de MFK-lijst Javier Silvania: dit scenario is helemaal niet aan de orde | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De nog aan te treden regering-MFK/PNP gaat ervan uit dat er met Nederland een akkoord kan worden gesloten voor verdere liquiditeitssteun.

De partijen blijven gewoon in gesprek met staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) en een ‘plan-B-scenario’ is daarom nu niet aan de orde.

Dat hebben partijleiders Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) en Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Inmiddels is door het duo een reactie op de brief van Knops van 14 mei geformuleerd en naar de staatssecretaris verstuurd.

- Advertentie -

Pisas vertelde gisteren dat hij sinds de winst van MFK bij de verkiezingen van 19 maart 2021 aangename gesprekken heeft gevoerd met Knops en dat hierbij is afgesproken dat de inhoud van de gesprekken tussen de partijen niet zal worden vrijgegeven. Toch lekte afgelopen vrijdag de brief van Knops aan Pisas en Larmonie-Cecilia uit. Pisas benadrukte gisteren dat het lek niet uit de MFK-hoek komt en zowel hij als de PNP-voorvrouw sprak van ‘krachten die aan het werk zijn om verdeeldheid, paniek en angst onder de bevolking te creëren en om de nog aan te treden regering te destabiliseren’.

,,We worden vanuit alle hoeken aangevallen en dat is door uitspraken die een lid van onze organisatie heeft gedaan. Hierdoor hebben mensen de kans gekregen om commotie te veroorzaken. Dit heeft niet alleen effect op ons als politieke organisatie, maar op het hele land. Er wordt de indruk gewekt dat we bezig zijn zonder na te denken”, zei Pisas gisteren.

Hoewel hij het MFK-lid niet met naam noemde, wordt verwezen naar nummer 2 op de lijst Charles Cooper, die eerder heeft gesproken over een plan B; een alternatief waarbij Curaçao de financiële noodsteun van Nederland niet nodig zou hebben. Wat dit plan B inhoudt, is nooit uit de doeken gedaan. Ook gisteren bleef dit onduidelijk.

Maar, zo benadrukten zowel Pisas als Larmonie-Cecilia en beoogd minister van Financiën en nummer 4 op de MFK-lijst Javier Silvania: dit scenario is helemaal niet aan de orde, ‘omdat we nog steeds in gesprek zijn met Nederland en dit ook willen blijven doen’.

,,Er is de indruk gewekt dat we niets van Nederland willen weten en dat we niet willen onderhandelen. Dat brengt grote problemen met zich mee, want dit is een verkeerde indruk. Bovendien worden hiermee investeerders die in ons land willen investeren, afgeschrikt”, aldus Pisas, die tegelijkertijd benadrukte dat de nieuwe regering in de toekomst ‘los van de crisis, dingen zoveel mogelijk op eigen kracht wil doen’. ,,En als dat niet lukt, dan zoeken we toenadering binnen het Koninkrijk.”

Hoewel de partijen voornemens zijn aan tafel te blijven met Nederland, is met name MFK niet te spreken over de toon van de laatste brief van Knops.

,,Kort gezegd is de boodschap dat als we Coho niet accepteren, er geen geld komt en we bovendien het geld dat we al hebben geleend terug moeten betalen. Dit is voor ons onacceptabel. We hebben nooit gezegd dat we niet meedoen aan gesprekken. Ons eerste uitgangspunt is om om de tafel te zitten en tot een oplossing te komen voor het liquiditeitsaspect dat door de pandemie is verergerd. We willen dus benadrukken dat wij nimmer van de tafel zijn weggelopen. We zijn er heilig van overtuigd dat we tot oplossingen kunnen komen wat betreft de financiële noodsteun die zo nodig is voor het volk dat lijdt”, aldus de MFK-leider.

Volgens Larmonie-Cecilia heeft Knops zijn eigen conclusies getrokken. Ze betreurt dan ook de gang van zaken en de brief van vorige week vrijdag.

,,We hebben geen ruzie met Nederland. We hebben nooit aangegeven dat we het traject niet zullen vervolgen. Het traject wordt vervolgd. De gesprekken worden voortgezet.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

14 reacties

 1. Pisa,
  A: verwijder de rotte appel die je clubje nu al in diskrediet heeft gebracht. Toon je ballen en laat zien dat je niet een zelfde soort slapjanus bent die de afgelopen 4 jaar op de troon heeft gezeten. Indien niet dan ben je geen haar beter.
  B: vertel geen leugentjes meer.
  1: Vorige week nog prominent melden dat je de uitnodiging niet aanneemt om te praten over de COHO en nu wel aanschuiven en kom niet met het k… smoesje aan dat je nog niet in dienst bent.
  2: praten over positieve constructieve gesprekken met Knops en dan een brief ontvangen waar de honden geen brood van lusten en dan maar doen of Knops het niet begrijpt. Ja, Knops stuurt voor de grap deze brief.
  Wordt volwassen, vergeet het gezegde dat in het rijk der binden één oog koning is. Zowel in Nederland als Curaçao lopen voldoende mensen rond met 2 ogen.
  Je hebt jezelf nu al in een marionetten positie gebracht maar probeer met Nederland een toekomst voor ons land op te bouwen. Knops doet dan best wat water bij de wijn als de essentie van de COHO maar overeind blijft. Hij geeft je vast wel wat munitie om je achterban tevreden te stellen.

 2. @Tico “Hun willen niet meer de weg inslaan die elke keer wordt ingeslagen.”

  We gaan het zien Tico met de aanstelling van de ministers.

 3. @ericlaplas Silvania wist in zijn tijd bij de Directie Fiscale Zaken wel de nodige pastechies voor zichzelf te regelen. Naar Curaçaose begrippen heeft hij dus de nodige kwaliteiten om minister te kunnen worden.

 4. Ik moest gisteren even aan 2 dingen denken……
  Javier….bo batchi ta grandi dimas pabo
  Eddy Murphie RAW: not exactly the most manly voice I ever heard…..
  Was fun though

 5. @ tico, “Het spelletje is alweer begonnen gelijk 2010”. Dat hoop ik niet denk ik niet en kan ook niet. De ruif was toen gevuld en vakkundig leeg gevreten. Nu is de ruif leeg en moet er gebedeld worden.
  Deze steen is niet gegooid door een onbekende die zich verschuilt achter een alias maar door C. Cooper. En die is beoogd minister. Tico, wordt wakker.

 6. Prima verwoord door de heer Pisas. Het spelletje is alweer begonnen gelijk 2010. Weer worden er smerige spelletjes gespeeld door lafaards die wel stenen gooien maar zich verschuilen. Weer probeert men de regering in een kwaad daglicht te stellen. Onder de voorgaande regering is er weer enorm veel geld gegeven aan vriendjes zonder onderbouwing. Nu met de nieuwe regering houd dat op. Dus geen wonder dat hun proberen om weer een coupe voor te bereiden. Mensen open je ogen!!

  En het zou inderdaad een goed idee zijn als Charles Cooper wordt vervangen door iemand die wel integer is, daar ben ik het mee eens. Maar voor de rest laat de regering zijn ding doen, hun plannen zijn realiseerbaar en uit te voeren. Hun willen niet meer de weg inslaan die elke keer wordt ingeslagen. Men wil dat er goede controle komt op het te besteden geld en dat er deskundigen meedenken hoe Curacao weer in oude glorie te verheffen. Oftewel hoe het voor 1996 was.

 7. Als de MFK en PNP slim zijn dan lozen de de meneer Korupshon Cooper meteen. Deze man is inmiddels een bejaarde in de politiek en heeft zich alleen maar bekommert om friends en family. Hij kan alleen hardop schreeuwen en intimideren.

 8. ,,We worden vanuit alle hoeken aangevallen en dat is door uitspraken die een lid van onze organisatie heeft gedaan. Hierdoor hebben mensen de kans gekregen om commotie te veroorzaken. Dit heeft niet alleen effect op ons als politieke organisatie, maar op het hele land. Er wordt de indruk gewekt dat we bezig zijn zonder na te denken”, zei Pisas gisteren.”
  Ze hebben geen andere nodig om “commotie” te veroorzaken. Dat doen ze zelf wel. Omdat de uitspraken zelf niet de indruk geven dat er nagedacht wordt. Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.

 9. Eigenlijk wel slim van Pik Pisas.
  Cooper was bezig met overnemen van de macht.
  Pisas redt nu zijn figuurlijk en letterlijk gehavend gezicht.
  En Cooper wordt publiekelijk te kijk gezet.
  Nu afwachten of Cooper de eer aan zichzelf houdt.

 10. Dit belooft nog wat. Het liegen en verdraaien is al begonnen nog voor de regering is aangetreden. Een brief van Knops ontvangen waar de honden geen brood van lusten en verklaren dat je prima gesprekken hebt met Knops. Neem nooit meer het plan B in de mond. Het was een leuk sprookje maar ook op de kleuterschool gaan sprookjes vervelen.
  Leg je kiezers maar uit dat je een veel te grote broek hebt aangetrokken en je je nu pas realiseert dat we een kale rots zijn die zonder hulp en ingrijpen van buitenaf niet te redden is.

 11. “Er wordt de indruk gewekt dat we bezig zijn zonder na te denken”, zei Pisas gisteren.”
  En dat klopt dus! Want….
  ,We worden vanuit alle hoeken aangevallen en dat is door uitspraken die een lid”(Cooper) van onze organisatie heeft gedaan.
  Als je beter had nagedacht had je dit figuur uit je organisatie gezet.

 12. Javier Silvania, de man lijkt meer op een clown dan op een minister. Saillant detail, de man is jurist dus heeft van financiën geen kaas gegeten.

  Dat is juist wat wij in crisistijd nodig hebben, een jurist op financiën en een veroordeelde ontuchtpleger op justitie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -