AntilliaansDagblad | Gedetineerden Bonaire behalen mbo-diploma

Bonaire Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Als onderdeel van het ‘Ban pa Kambio’-project, hebben vorige week drie gedetineerden een mbo-diploma niveau 1 behaald binnen de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN).

In totaal hebben nu negen gedetineerden een mbo-examen afgelegd en een diploma ontvangen.

Gedetineerden kunnen, als zij daarvoor in aanmerking komen, deelnemen aan een mbo-opleiding. Binnen JICN worden de opleidingen groen (tuinbouw), bouw (arbeid) en horeca (keuken) aangeboden. De opleidingen zijn het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de JICN en Fundashon Forma.

Door een team met onder anderen een casemanager, wordt bepaald welke opleiding het best bij de gedetineerde past. Inmiddels hebben vier personen het horecadiploma behaald, drie slaagden voor het examen in de bouw en twee personen behaalden een diploma groen.

Het volgen van een opleiding is volgens JICN een belangrijk onderdeel van het re-integratietraject. Het biedt gedetineerden de mogelijkheid tot een zinvolle detentie én het biedt extra kansen op de arbeidsmarkt na vrijlating, wat het risico op recidive vermindert. Door het project heeft een aantal ex-gedetineerden inmiddels al een baan gevonden buiten de inrichting.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *