27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 18:49

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ferry tussen Bovenwindse Eilanden dichterbij

Het verbeteren van de connectiviteit tussen de drie Bovenwindse Eilanden is volgens de lokale overheden van belang voor Statia en Saba en staat hoog op de agenda van de eilanden.

The Bottom/Oranjestad – De openbare lichamen van Saba en St. Eustatius hebben op 30 juni 2021 gezamenlijk een aanbestedingsdocument uitgebracht waarin ferrymaatschappijen worden uitgenodigd een voorstel in te dienen voor een regelmatige en betaalbare maritieme verbinding tussen Saba, St. Eustatius en St. Maarten en tussen St. Eustatius en St. Kitts.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft voor de eerste twee jaar een subsidie van 2 miljoen euro (2,4 miljoen dollar) toegekend om een duurzame PSO-overeenkomst te realiseren. De start van de veerdienst staat gepland voor uiterlijk eind dit jaar.

Een van de eisen is dat er op dezelfde dag heen en terug kan worden gevaren waardoor eendaagse bezoeken naar St. Maarten voor winkelen, zakenbezoek of familiedoeleinden voor inwoners van Saba en Statia mogelijk worden. Dit geldt ook voor de route van Statia naar St. Kitts.

- Advertentie -

Het belangrijkste doel van deze veerdienst is de reismogelijkheden naar Saba en Statia te vergroten, wat de eilanden naar verwachting zal helpen bij hun sociale en economische ontwikkeling. Het verbeteren van de connectiviteit tussen de drie Bovenwindse Eilanden is volgens de lokale overheden van belang voor Statia en Saba en staat hoog op de agenda van de eilanden. Vooral tijdens de Covid-19-pandemie heeft de verminderde connectiviteit de economie van de eilanden ernstig getroffen.

Op de Azoren, waar de omstandigheden qua weer een zeegang te vergelijken zijn met het Caribisch gebied, wordt al veel langer met ferry’s tussen de eilanden heen en weer gevaren. Daar bleek al snel dat een dergelijke verbinding voor de eilanden inderdaad een economische stap vooruit is.

Verschillende veerbootmaatschappijen hebben al aangegeven interesse te hebben om zich in te schrijven op de aanbesteding. De selectiecriteria van de aanbesteding zijn onder meer de geschiktheid van het schip zelf, de voorgestelde planning, een winst- en verliesrekening in relatie tot de voorgestelde planning, een tariefvoorstel en een visie op de langdurige samenwerking met de openbare lichamen van Statia en Saba.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -