AntilliaansDagblad | Emmanuel: Ambtenaren moeten salarisverlaging afwijzen

Christopher Emmanuel

Philipsburg – ,,Ambtenaren moeten niet accepteren dat hun salaris met 12,5 procent wordt verlaagd, zoals uiteengezet in de voorwaarden van de Nederland voor de tweede tranche van liquiditeitssteun.” Dat zei onafhankelijk Statenlid Christopher Emmanuel afgelopen dinsdag tijdens de Statenvergadering, schrijft The Daily Herald.

De regering staat volgens Emmanuel op het punt om de ambtenaren ‘een leed op te leggen zoals ze nooit gekend hebben’. Hij noemde de andere financiële bezuinigingen die de Nederlandse regering eiste ‘oneerlijk, ondraaglijk en onaanvaardbaar’.

Het Statenlid vraagt zich af waarom de zogeheten BES-eilanden niet aan dezelfde bezuinigingsmaatregelen worden onderworpen. Hij richtte zich ook op verschillende ‘Nederlandse’ instellingen van het land, zoals het kabinet van de gouverneur, het parket en de Nederlandse vertegenwoordiging VNP.

,,Het is duidelijk dat het hier niet om bezuinigingen gaat; het is een herschikking van onze levensstandaard en deze regering heeft ons uitverkocht”, aldus Emmanuel die beweerde dat ‘geen enkele gekozen vertegenwoordiger op Sint Maarten ambtenaren in de ogen kan kijken en hen naar waarheid kan vertellen hoe lang hun salarisverlaging zal duren’.

Tijdens de spoedvergadering was Emmanuel het enige Statenlid dat zich verzette tegen het sluiten van een deal door de regering voor een derde tranche van liquiditeitssteun en de oprichting van Caribbean Entity for Reform and Development (Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, Coho).

,,Er zijn te veel vragen onbeantwoord. We weten niet eens wat premier Silveria Jacobs en haar regering precies hebben onderhandeld. Wat we wel weten is dat de premier en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops geld uit de zakken van ambtenaren en semi-overheidsinstanties halen. En voor wat? Ambtenaren en hun vakbonden zouden elk aspect van deze entiteit moeten afwijzen”, zei Emmanuel.

,,Minister van Financiën Ardwell Irion moet de ‘ware aard’ van de liquiditeitspositie van de overheid nog onthullen. Hoeveel geld hebben we? Wat is de status van onze kredietfaciliteiten? Hoe lang kunnen we naar waarheid doorgaan zonder een magere 60 miljoen gulden van de Nederlanders. En vooral: wat gebeurt er als de 60 miljoen op is? Zullen we onszelf dan plotseling kunnen dragen?” vroeg Emmanuel.

Hij bekritiseerde Jacobs omdat zij aan het hoofd staat van een ‘zwakke regering’. ,,Jacobs was de eerste die verklaarde dat zij niet de premier zal zijn om Sint Maarten terug te slepen naar de koloniale tijd. Nou raad eens, gefeliciteerd, jij bent precies die premier. De geschiedenis zal je niet vriendelijk beoordelen”, besloot Emmanuel.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AntilliaansDagblad | Emmanuel: Ambtenaren moeten salarisverlaging afwijzen

 1. “Het Statenlid vraagt zich af waarom de zogeheten BES-eilanden niet aan dezelfde bezuinigingsmaatregelen worden onderworpen.”

  Because unlike St. Maarten, Curaçao en Aruba vooral Bonaire toonaangevend is geworden op het gebied van how to govern an island.

  Plain and simple.

 2. Emmanuel moet het volgende keer het Toetje afwijzen….

 3. @Brian S | 17 december 2020 om 08:32 |

  Je moet “gestolen” geld ergens laten. Op de bank kan tegenwoordig niet meer, want dan wordt je gepakt middels “Follow the money”.

 4. @Christopher Emmanue

  Goh waar zou dat nu toch door komen?
  Ik hoorde in de wandelgangen fluiseren dat Sint Maarten altijd al het meest corrupte eiland (lees cluster van politici) binnen het Koninkrijk is geweest en nog steeds is. Ssst, niet doorgeven hoor.

  Ach zielig hoor, dat jullie nu zo worden aan gepakt. “Zij zijn groot en ik is klein”. Niet eerlijk dus.

 5. Veel corrupte politici zijn altijd zo dik.. hoe zou dat komen?

 6. Abraham Mossel

  Als het aan mij zou liggen kreeg Holle Bolle Gijs Emmanueul helemaal niks nada nopeppus meer uit de staats kas van NL, zo aan zijn figuur te zien kan hij zeker een jaar of twee zonder vreten voor dat hij echt honger krijgt, hij is het type van ik ik en de rest kan stikken,waar er heel veel van rond lopen op de eilanden.

 7. hahahahaha de dikke graai pad moet op dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *