30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 17:45

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenBonaireAntilliaansDagblad | Brandstofopslag Bonaire financieel zwak

AntilliaansDagblad | Brandstofopslag Bonaire financieel zwak

Staat steekt 30 miljoen in te bouwen opslag

Den Haag – Het is niet gelukt om de bouw van een nieuwe brandstofopslag op Bonaire via particuliere investeerders te financieren. Het rendement is daarvoor te onzeker. Daarom neemt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EKZ) het heft in eigen handen en richt hij Bonaire Brandstof Terminals bv op. Daarmee moet de leveringszekerheid van brandstof worden gegarandeerd.

De nieuwe opslag is nodig door de slechte staat waarin de installaties van olieterminal Bopec verkeren, die al jaren als onveilig worden beoordeeld. Daardoor kan de energie- en watervoorziening op Bonaire in gevaar komen. Ook de luchtvaart en het wegverkeer hebben de brandstoffen nodig.

Minister Wiebes schrijft aan de Tweede Kamer: ,,Het is niet gelukt om dit aan de markt over te laten, omdat geen partij kon aantonen de brandstofopslagen volledig zelfstandig te kunnen realiseren.”

Er wordt 30 miljoen euro uitgetrokken voor de terminal. Daarvan wordt 20 miljoen vreemd vermogen aangetrokken. De Staat steekt er zelf 10,1 miljoen euro in. In 2018 was er 5 miljoen beschikbaar gesteld door Infrastructuur en Waterstaat voor de nieuwe opslagvoorziening en daar komt dus nu 5,1 miljoen euro bovenop. EZK is nu verantwoordelijk voor het totale bedrag.

De Algemene Rekenkamer heeft twijfels over de financiële haalbaarheid van de nieuwe brandstofopslag. ,,Uit de toegezonden stukken blijkt dat het rendement van Bonaire Brandstof Terminals bv – zeker in de eerste jaren – naar verwachting laag zal zijn; zo is het rendement van de vennootschap waarschijnlijk net voldoende om de rentekosten voor vreemd vermogen te betalen. Ook is naar verwachting sprake van een laag rendement op eigen vermogen en een onzekere cashflow, hetgeen de financierbaarheid van Bonaire Brandstof Terminals bv lastig kan maken.”

Op dit moment wordt de brandstoflevering via noodmaatregelen gegarandeerd. Er rijden dieseltrucks en pontons bij de steiger bij het vliegveld kunnen als alternatieve opslag worden ingezet. Voor de lange termijn is dat geen oplossing, aldus de minister. Daarom werd besloten een nieuwe opslag te bouwen. Wegens het gebrek aan te verwachten rendement lukt het niet dit op de markt te financieren.

,,Overheidsinterventie is daarom nodig”, aldus Wiebes.

Dat de Staat 100 procent zeggenschap krijgt over de nieuwe terminal is volgens de minister nodig om ‘over een aantal jaren’ niet opnieuw problemen te krijgen met de veiligheids- en milieunormen. Omdat EZK geen bouwbedrijf en exploitant is, kiest Wiebes voor een zogenoemde beleidsdeelneming. Daarmee wordt het nieuwe bedrijf op afstand van de overheid gezet.

In de beleidsdeelneming zullen ‘kundige bestuurders en commissarissen’ worden benoemd volgens de regels van corporate governance. Daarmee wordt het publieke belang geborgd. EZK krijgt zeggenschap via het aandeelhouderschap, het toezicht op de naleving van de regelgeving blijft in handen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wiebes neemt alvast een voorschot op bemoeienis van Curoil voor het beheer van de brandstofopslag. Hierover zijn gesprekken gaande.

Wiebes schrijft dat hij begin 2021 duidelijkheid hoopt te hebben over de 20 miljoen euro vreemd vermogen. Mocht dat niet lukken dan zal EZK de eigen bijdrage verhogen. De Rekenkamer heeft zoals gemeld twijfels bij het rendement van de onderneming en vraagt zich af wat er gebeurt als er een andere deelnemer tot het bedrijf toetreedt.

Wiebes zegt dat het publieke belang voorop blijft staan. De zeggenschap van EZK blijft gehandhaafd tot ‘het bedrijf voldoende in de steigers staat’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties