26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 05:02

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Aanvullende begroting Aruba goedgekeurd

Uit de jongste cijfers blijkt dat de overheid meer geld heeft binnengekregen dan begroot, waardoor het tekort uitkomt op 1,2 miljard florin.

Oranjestad – Gistermorgen rond 1.30 uur hebben de Staten van Aruba de aanvullende begroting voor het dienstjaar 2020 goedgekeurd. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd met twaalf stemmen voor en zes tegen.

De regeringspartijen en onafhankelijk Statenlid Daphne Lejuez stemden voor. Oppositiepartij AVP stemde met zes leden tegen. Drie AVP’ers ontbraken tijdens de stemming.

De vergadering was maandag om 9.00 uur begonnen. Na de middag werd het beraad afgebroken vanwege het gebrek aan quorum. Toen Ricardo Croes (RED) de zaal verliet waren er nog maar tien parlementariërs aanwezig. Er moeten er elf aanwezig zijn voor een geldige vergadering. Zodoende moest Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen schorsen bij gebrek aan quorum.

- Advertentie -

Saillant detail is natuurlijk dat Thijsen nog maar een paar weken geleden in een soortgelijke situatie de stemming over de motie van wantrouwen tegen Marisol Lopez-Tromp liet doorgaan en volhield dat die op legale wijze was aangenomen. Later trok hij de motie alsnog in.

Uit de stukken en de toelichting van de regering bleek dat het land er beter voorstaat dan tot nu toe werd aangenomen. Eerdere prognoses wezen op een tekort van 1,4 miljard florin, dat in principe van Nederland wordt geleend. Uit de jongste cijfers blijkt dat de overheid meer geld heeft binnengekregen dan begroot, waardoor het tekort uitkomt op 1,2 miljard florin.

,,Het was een lange vergadering, maar ik ben blij met het resultaat”, zei minister-president Evelyn Wever-Croes na afloop tegen 24ORA. ,,Het is een opluchting dat we nu groen licht hebben om verder te gaan met de steunprogramma’s Fase, salarissubsidie en de ondersteuning van kleine en middelgrote bedrijven.”

De bewindsvrouw is blij dat het financiële resultaat van het land beter blijkt te zijn dan verwacht. ,,Dat betekent dat de nood minder hoog is. De regering heeft gekort op de uitgaven met ongeveer 300 miljoen florin, maar de uitdagingen blijven gigantisch.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -