AntilliaansDagblad | 17 Partijen naar voorverkiezingen

Bij deze voorverkiezingen moeten partijen die momenteel niet vertegenwoordigd zijn in de Staten 789 handtekeningen krijgen om door te kunnen naar Statenverkiezingen

Willemstad – Uiteindelijk hebben gisteren 24 partijen hun kandidatenlijsten ingeleverd bij de Electorale Raad.

Hiervan moet de ruime meerderheid, te weten 17 partijen, meedoen aan de voorverkiezingen die op 30 en 31 januari plaatsvinden.

Bij deze voorverkiezingen moeten deze partijen die momenteel niet vertegenwoordigd zijn in de Staten voldoende steun – 789 handtekeningen – zien te krijgen om door te kunnen naar de Statenverkiezingen die op 19 maart plaatsvinden.

Dat heeft de voorzitter van de Electorale Raad, Raymond ‘Pacheco’ Römer, gisteravond, nadat de laatste kandidatenlijst werd ingediend, tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Vandaag vindt een digitale sessie plaats voor de 17 partijen die mee moeten doen aan de voorverkiezingen, waarbij ze van alle informatie zullen worden voorzien en iedere partij een nummer krijgt voor deelname op 30 en 31 januari.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AntilliaansDagblad | 17 Partijen naar voorverkiezingen

 1. @ericlapas
  “De Electorale Raad, wat een stelletje vuile vieze hufters die meewerken om het zooitje in het parlement te krijgen.”
  Weleens van democratie gehoord en het actieve en passieve kiesrecht?

  De EC bepaalt niet wie of welke partij zich aanmeldt om deel te nemen aan de statenverkiezingen. Alleen wanneer partijen niet voldoende steun krijgen in de voorselectie en elk 789 handtekeningen weten op te halen, concludeert de EC (en dat is slechts een administratieve handeling) dat een partij niet kan deelnemen.

  Dat zoveel partijen zich aanmelden heeft naar mijn mening vooral te maken met het chronisch onvermogen van een groot deel van de Curaçaonaar om te communiceren en samen te werken, en niet vergeten het eigen belang. Heel triest.

 2. Wat een circus zeg .
  Nos dushi hedenan .

 3. Kom op laten we elkaar geen mietje noemen, wij zagen toch allemaal wat voor zooitje lijsten gingen inleveren, de ene randdebiel na de andere.

  Waarom lenen deze hufters van de electorale raad zich voor om die lijsten in ontvangst te nemen? Neem aan dat ze de uren mogen declareren en wij zetten 4 jaar met een waardeloos kabinet opgescheept.

  Zolang niemand de voet in het zand zet en eist dat politiek serieus genomen moet worden, gaan generaties verloren.

 4. Overigens reageer ik even op EC.

 5. Wat een vergelijking zeg. Dan ben je echt de weg kwijt!

 6. Showroe di Emmastad

  Ik begrijp dat Shon Arey samen met de Illusive Pimpernel ook meedoen in de grote oogst partijen op het kiezelsteentje. Weet iemand welke kleur shirt zij toegewezen kregen.?

 7. En dan doen Pais, Forsa Korsou, PLKP, FOL, MAS en dergelijke niet eens mee.

 8. De Electorale Raad, wat een stelletje vuile vieze hufters die meewerken om het zooitje in het parlement te krijgen. Het is net zo erg als de joden vervolging, iedereen die de andere kant heeft gekeken was moreel schuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *