Antilliaans Dagblad | Veel bedrijvigheid in haven

Cruiseschepen in onderhoud | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De komende weken zal er veel scheepsactiviteit plaatsvinden in de havens van Curaçao. Meer en meer schepen komen naar het eiland om hier voor een periode van een tot enkele maanden aan te meren voor stalling en onderhoud.

Gisteren meerden maar liefst vijf schepen aan en vandaag worden er weer vijf verwacht in de Sint Annabaai. Wat betreft het totaalaantal cruiseschepen, lagen er gisteren 27 in de haven.

Het cruisetoerisme ligt als gevolg van de coronacrisis volledig stil. In afwachting van hervatting van de werkzaamheden zoeken cruisebedrijven havens waar een bemanning – van circa honderd man per schip – routinewerkzaamheden kan verrichten.

Sau Bridgewater, woordvoerder van Curaçao Ports Authority (CPA) legt nader uit: ,,Sinds de uitval van de reguliere cruisevaart door de wereldwijde Covid-19-pandemie, heeft CPA via het uitgebreide netwerk binnen de cruise-industrie, rederijen aangeboden om hun schepen naar de havens van Curaçao te laten overkomen om bepaalde activiteiten uit te voeren, waaronder ‘lay-up’, crew change, bunkering, scheepsreparatie, water- en voedselvoorziening en de afgifte van scheepsafval.

Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door onder andere inzet van verschillende stakeholders die actief zijn binnen de haven zoals de havenmeester, service operators, agentschappen en Refineria di Kòrsou (RdK). De desbetreffende activiteiten hebben uiteraard hun positieve impact op de economie van Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “Antilliaans Dagblad | Veel bedrijvigheid in haven

  1. Degene die dit bedacht heeft, van corona nood een economisch deugd maken, verdient een lintje!

  2. Blij mee, een van de potenties van het eiland gebuikt.

  3. Hehe, eindelijk goed nieuws.
    Bon hasi mi gente.
    Boso por, esey mi sa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *