28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

Antilliaans Dagblad | Topsalarissen ONV’s lager

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de tweede tranche liquiditeitssteun uit Nederland is het topinkomen bij overheids-nv’s (ONV’s) naar beneden bijgesteld: van 290.000 gulden naar 256.000 gulden.

Dat blijkt uit een recent gepubliceerde Ministeriële Beschikking (MB). De aanpassing is ingegeven door een advies van het College financieel toezicht (Cft) van 11 augustus. In de MB staat dat in het kader van de door te voeren voorwaarden geconstateerd is dat het maximumbedrag in de eerdere MB van 13 mei ‘niet in lijn is met de door Nederland gestelde voorwaarden voor het verkrijgen van de tweede tranche liquiditeitssteun’.

,,De Ministeriële Beschikking van de 13de mei 2020 wordt als volgt gewijzigd: In artikel 2, eerste lid, eerste volzin, wordt de valuta-aanduiding en het bedrag ‘NAf 290.000,-‘ vervangen door ‘NAf 256.000,-’. Deze beschikking treedt in werking met ingang van 1 september 2020.”

Het topinkomen mag niet hoger zijn dan 130 procent van het salaris van de minister-president. Het bedrag van 256.000 gulden is inclusief de vakantie-uitkering, kerstuitkeringen, prestatiebonussen, toelagen en toeslagen, en elke andere beloning, in geld en natura, onder welke benaming dan ook.

Alle andere vereisten met betrekking tot de salarissen van de directeuren van ONV’s blijven gehandhaafd zoals verwoord in de MB van 13 mei. Daarin staat onder andere dat bij een buitenlandse reis de kosten van vervoer, hotel, telefoon, internet en reisverzekering vergoed worden tot ten hoogste de werkelijke kosten en dat de hotelkosten niet boven de 200 dollar of euro mogen uitkomen. Er wordt bovendien economy class gevlogen als het gaat om een vlucht korter dan drie uur. De daggeldvergoeding bedraagt 100 dollar voor Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden; 50 dollar als het gaat om een bezoek van minder dan 12 uur; 135 euro voor bestemmingen in Europa; en 135 dollar voor de rest van de wereld. Verder kunnen alleen directeuren in aanmerking komen voor het gebruik van een ‘auto van de zaal’ voor privédoeleinden.

Aan de MB ligt de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten (2016) ten grondslag. De beschikking geldt niet alleen voor ONV’s maar ook voor instellingen die grotendeels door de overheid worden gesubsidieerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Artikel delen

8 reacties

 1. KKC ? Door wie zijn deze grootverdieners neergezet op die plaats? Zou die persoon/familie via een achterweg betaald worden uit dat hoge salaris? Is er daarom zoveel verzet? Best een onderzoek waard.

 2. ……”De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.”……

  En daarom is “CHE” zo hard nodig!
  Zelfreinigend vermogen heeft de politiek niet, het parlement controleert niet.
  De directeuren die gaan liever rechtzaken aan om hun salaris rechten in stand te houden.
  Het OM borrelt met de politieke elite,
  En de rechters pakken vooral de verkeersovertreder en kleine belastingbetaler aan.

  De grote bankrovers en staatsNV plinderaars, en corrupte Ministers laten ze ongemoeid

 3. Hallo Carlos Monk,

  Moet de ministerraad in deze niet aangeklaagd worden voor poging tot diefstal dan wel diefstal?

  Ik hoorn het graag.

  Groet,

  De Rechtsstaat

 4. De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.

  Natuurlijk Chanel Thijssen moet na haar ‘stage’ ook nog een dikbetaalde baan krijgen. 1 waar de ook nog peperdure studies in het buitenland mee kan volgen en conferenties overal op de wereld kan bezoeken

 5. De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.

  Ook nu wordt er mooi weer gespeeld met de verlaging, terwijl er nog geen enkel salaris verlaagd en er ook nog geen enkele termijn is vastgelegd.

  Als de Sluizen en Martissen enige integriteit hadden, hadden ze daar natuurlijk niet op gewacht en zelf hun salarissen maanden geleden al tot een aanvaardbaar niveau teruggeschroefd.

  Laten we Lasten daarvoor wat langer de tijd geven. Die ligt in een peperdure echtscheiding, nu hij zijn vrouw heeft ingeruild voor een gesiliconeerde golddigger, naar verluid een Anusca Coviaans huppelkutje van de afdeling Personeelszaken van Ennia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...