26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:04

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | Topsalarissen ONV’s lager

Antilliaans Dagblad | Topsalarissen ONV’s lager

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de tweede tranche liquiditeitssteun uit Nederland is het topinkomen bij overheids-nv’s (ONV’s) naar beneden bijgesteld: van 290.000 gulden naar 256.000 gulden.

Dat blijkt uit een recent gepubliceerde Ministeriële Beschikking (MB). De aanpassing is ingegeven door een advies van het College financieel toezicht (Cft) van 11 augustus. In de MB staat dat in het kader van de door te voeren voorwaarden geconstateerd is dat het maximumbedrag in de eerdere MB van 13 mei ‘niet in lijn is met de door Nederland gestelde voorwaarden voor het verkrijgen van de tweede tranche liquiditeitssteun’.

,,De Ministeriële Beschikking van de 13de mei 2020 wordt als volgt gewijzigd: In artikel 2, eerste lid, eerste volzin, wordt de valuta-aanduiding en het bedrag ‘NAf 290.000,-‘ vervangen door ‘NAf 256.000,-’. Deze beschikking treedt in werking met ingang van 1 september 2020.”

Het topinkomen mag niet hoger zijn dan 130 procent van het salaris van de minister-president. Het bedrag van 256.000 gulden is inclusief de vakantie-uitkering, kerstuitkeringen, prestatiebonussen, toelagen en toeslagen, en elke andere beloning, in geld en natura, onder welke benaming dan ook.

Alle andere vereisten met betrekking tot de salarissen van de directeuren van ONV’s blijven gehandhaafd zoals verwoord in de MB van 13 mei. Daarin staat onder andere dat bij een buitenlandse reis de kosten van vervoer, hotel, telefoon, internet en reisverzekering vergoed worden tot ten hoogste de werkelijke kosten en dat de hotelkosten niet boven de 200 dollar of euro mogen uitkomen. Er wordt bovendien economy class gevlogen als het gaat om een vlucht korter dan drie uur. De daggeldvergoeding bedraagt 100 dollar voor Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden; 50 dollar als het gaat om een bezoek van minder dan 12 uur; 135 euro voor bestemmingen in Europa; en 135 dollar voor de rest van de wereld. Verder kunnen alleen directeuren in aanmerking komen voor het gebruik van een ‘auto van de zaal’ voor privédoeleinden.

Aan de MB ligt de Landsverordening optimalisering overheidsgelieerde entiteiten (2016) ten grondslag. De beschikking geldt niet alleen voor ONV’s maar ook voor instellingen die grotendeels door de overheid worden gesubsidieerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

 

8 reacties

 1. KKC ? Door wie zijn deze grootverdieners neergezet op die plaats? Zou die persoon/familie via een achterweg betaald worden uit dat hoge salaris? Is er daarom zoveel verzet? Best een onderzoek waard.

 2. ……”De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.”……

  En daarom is “CHE” zo hard nodig!
  Zelfreinigend vermogen heeft de politiek niet, het parlement controleert niet.
  De directeuren die gaan liever rechtzaken aan om hun salaris rechten in stand te houden.
  Het OM borrelt met de politieke elite,
  En de rechters pakken vooral de verkeersovertreder en kleine belastingbetaler aan.

  De grote bankrovers en staatsNV plinderaars, en corrupte Ministers laten ze ongemoeid

 3. Hallo Carlos Monk,

  Moet de ministerraad in deze niet aangeklaagd worden voor poging tot diefstal dan wel diefstal?

  Ik hoorn het graag.

  Groet,

  De Rechtsstaat

 4. De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.

  Natuurlijk Chanel Thijssen moet na haar ‘stage’ ook nog een dikbetaalde baan krijgen. 1 waar de ook nog peperdure studies in het buitenland mee kan volgen en conferenties overal op de wereld kan bezoeken

 5. De waanzinnige salarissen van de Sluizen, de Martissen, de Lastens en de Geuzen aanpassen had al lang gemoeten. Het feit dat de Curacaose politiek dat nooit gedaan heeft en er eerst toe over gaat na druk uit Nederland zegt natuurlijk genoeg over het niveau van de heren en dames politici op deze rots.

  Ook nu wordt er mooi weer gespeeld met de verlaging, terwijl er nog geen enkel salaris verlaagd en er ook nog geen enkele termijn is vastgelegd.

  Als de Sluizen en Martissen enige integriteit hadden, hadden ze daar natuurlijk niet op gewacht en zelf hun salarissen maanden geleden al tot een aanvaardbaar niveau teruggeschroefd.

  Laten we Lasten daarvoor wat langer de tijd geven. Die ligt in een peperdure echtscheiding, nu hij zijn vrouw heeft ingeruild voor een gesiliconeerde golddigger, naar verluid een Anusca Coviaans huppelkutje van de afdeling Personeelszaken van Ennia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties