26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:28

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | Teller blijft nog lopen

Antilliaans Dagblad | Teller blijft nog lopen

Weer nieuwe gevallen van besmetting | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Gisteravond werden weer twee nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd. Dit brengt de teller van het aantal actieve gevallen op 14, waarbij het in 13 gevallen een lokale transmissie betreft.

Er is nu sprake van een nieuwe, vierde cluster, zo werd gisteravond in een korte verklaring van de overheid uitgelegd. Een van de nieuwe gevallen is verbonden aan een reeds bestaand cluster – de familie die besmet is met het virus – maar het tweede nieuwe geval staat volledig los van deze en andere reeds bekende clusters.

Tijdens een buitengewone persconferentie geeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanochtend een update over de nieuwe gevallen en de situatie die nu op Curaçao is ontstaan waarbij in korte tijd steeds meer lokale gevallen worden geregistreerd. Gerstenbluth liet gisteren in een reactie op geruchten op social media weten dat hij de geruchten ook heeft gehoord, maar dat er nu ‘sprake is van lokale verspreiding van het virus, daar moeten we ons op richten’.

Volgens de geruchten zou de lokale verspreiding van het coronavirus door een bepaalde familie die uit het buitenland is teruggekomen zijn veroorzaakt. ,,Het heeft geen zin je daar druk over te maken”, zegt Gerstenbluth. ,,De meerderheid van de mensen werkt mee. Een honderd procent waterdicht systeem bestaat niet, nergens. Wij moeten ons nu op de gevolgen richten. Het virus is er en verspreidt zich. Dat moeten we nu onder controle zien te houden.”

Met de lokale verspreiding is de situatie veranderd. De positief bevestigde gevallen komen niet meer binnendruppelen met een bekende bron in het buitenland, maar wat sneller en zonder dat bekend is waar en door wie iemand geïnfecteerd is met het coronavirus. De situatie was gisteren nog onder controle en geen reden voor opschaling naar fase drie met meer maatregelen.

Gerstenbluth gaat niet in op de berichten, maar vindt het in het algemeen verspilling van energie om je druk te maken over de geruchten die via sociale media naar buiten komen.

,,Die zijn lang niet altijd gebaseerd op de waarheid en de juiste feiten. We moeten elkaar niet gek maken. Als je iets hoort, check dat dan eerst even met de informatie op de officiële kanalen van de overheid. Paniek is de grootste vijand van de volksgezondheid.”

Ook het feit dat bedrijven naar buiten brengen dat een medewerker positief heeft getest op het coronavirus, kan voor verwarring zorgen. ,,Men denkt dan dat het gaat om een nieuw geval, wat niet per definitie zo is.”

Bovendien zijn mensen bang dat zij ook zijn besmet omdat ze de locatie hebben bezocht. Dat is niet nodig. De overdracht van het virus gebeurt alleen als er langer, intensief contact heeft plaatsgevonden, dus niet bij een kort, eenmalig bezoekje aan een winkel of bedrijf.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 reacties

 1. @Trui zegt: “…‘wat per definitie niet zo is’ geeft ook dat het beiden kan…”

  Zoek dan maar even op wat “per definitie” betekent.

 2. La Stiwz slaat de plank mis, alweer.

  ‘wat per definitie niet zo is’ geeft ook dat het beiden kan.

  Per definitie luistert La Stiwz teveel naar zijn Chinese vriend.

 3. Gerstenbluth verkaart: “…wat niet per definitie zo is.”
  Dit betekent dat het allebei kan.

  Hij zegt niet: “…wat per definitie niet zo is.”
  Dit betekent dat het niet zo is.

 4. Je maakt geen denkfout peterpumpkineater. Aan de ene kant lees je dat de bankmedewerkers geen contact met clients hebben gehad en aan de andere kant staat alles los van elkaar.
  Ik denk gewoon dat het contact onderzoek niet geheel goed verloopt. Of te weinig mensen, of nauwelijks onderzoek of ze weten het niet te onderzoeken. Iets klopt er in ieder geval niet.

 5. Men denkt dan dat het om een nieuw geval gaat wat niet per definitie zo is : aldus G.
  De bank geeft in een verklaring uit dat de 2 geconstateerde corona gevallen los van elkaar staan.
  G. verklaart dus dat het niet per definitie zo is.
  Volgens mij staan deze 2 verklaringen recht tegenover elkaar.
  Of maak ik hier weer een denkfout…..?

 6. Het moet niet gekker worden met deze man. Wanneer staat iemand op en zegt dat het nu genoeg is, de man spreekt ons aan alsof wij onbeschaafde negers zijn. “Laba bo man”, “tapa bo tos”, what the fuck we zijn geen kleine kinderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties