Antilliaans Dagblad | Ruim 9.000 toeristen in augustus

91 % van de Europese bezoekers uit Nederland afkomstig | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Uit de eerste voorlopige cijfers van Curaçao Tourist Board (CTB) blijkt dat in augustus 9.227 toeristen Curaçao hebben bezocht. 89 Procent daarvan is afkomstig uit Europa en 5 procent uit het Caribisch Gebied.

Omdat er maar een beperkt aantal Europese landen toegang heeft tot het eiland, blijkt uit de cijfers dan ook dat 91 procent van de Europese bezoekers uit Nederland afkomstig is (7.518). Dit is meer dan de helft minder (53 procent) dan vorig jaar augustus, zo constateert CTB. Uit Duitsland kwamen 291 bezoekers, een daling van 75 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Van de bezoekers uit Europa verbleef afgelopen maand 55 procent in een hotel en 45 procent in een alternatieve accommodatie. In juli was deze verhouding net andersom, 45 procent in de hotels en 55 procent elders. CTB: ,,Een ander interessant gegeven is het gemiddelde aantal overnachtingen van de Europeanen. In augustus was dit 11,7 nachten, terwijl dit vorig jaar augustus 9,9 nachten was; een stijging van 18 procent dus.”
Uit het Caribisch gebied tenslotte kwamen 483 bezoekers, waarvan verreweg de meesten (82 procent) uit Bonaire.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “Antilliaans Dagblad | Ruim 9.000 toeristen in augustus

  1. 9000 toeristen? Waar dan want ik zie ze niet

  2. Tico Martina

    Leuk al die cijfertjes en percentages. Wat betekend het concreet? 9000 toeristen die taber tours hebben gespekt? 9000 toeristen die de nederlandse ondernemers op curacao aan een extra zakcentje hebben geholpen? Hoe heeft de yui di Korsou ervan geprofiteerd? Hoeveel yui di Korsou hebben hun baan terug gekregen in de toeristen sector door deze 9000 toeristen? Zijn er nu minder voedselpakketen nodig? Is het inkomen van de lokalen iets gestegen. Met andere woorden wat voor voordeel levert het toerisme de Yui di Korsou op? Nu trouwens al die stagaires weggestuurd zijn van Curacao, gaan de Yui di Korsou die plekken nu bezetten?

  3. Zonder al die eerste klas hufters heeft ons land geen inkomen. Dus we zullen toch wat. Beter is om te zorgen dat iedereen zich aan de twee meter afstand houdt, want dat zie je momenteel nergens. En zeker zorgen dat de oudere en zieke mensen zich hier aan houden.

  4. Het is zo hipocriet als maar kan, aan de ene kant vragen we mensen om zoveel mogelijk binnen te blijven en aan de andere kant willen we profiteren van toeristen uit corona landen die met een mondkapje het vliegtuig instappen.

    Waarom sommige mensen bepaalde keuzes maken, is een raadsel. De Corona heeft zich dankzij het vele reizen kunnen verspreiden en intussen zitten we wereldwijd op meer dan een half miljoen doden.

    Toch zijn er mensen die bereidt zijn om hun leven en die van anderen in gevaar te brengen omdat ze zonodig vakantie moeten vieren. Het kan toch niet anders dan dat het eerste klas hufters zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *