Antilliaans Dagblad | Aantal passagiers luchthaven Aruba neemt toe

In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal passagiers met 81 procent.

Oranjestad – In augustus, de tweede maand na de heropening van de grenzen, reisden 21.868 Revenue Generating Passagiers ( RGPs) vanaf Luchthaven Reina Beatrix naar verschillende bestemmingen. Dit waren er 10.692 meer dan in de maand juli.

In augustus reisden 17.546 passagiers naar de VS, 3.700 naar Europa, 202 naar Canada en 386 naar één van overige eilanden in het Koninkrijk. 34 Passagiers vertrokken met een repatriëringvlucht naar Latijns-America.

De cijfers over augustus zijn 1,8 procent lager dan wat was voorspeld. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal passagiers met 81 procent.

Gedurende de maand augustus waren de toestellen naar de VS gemiddeld voor 49 procent gevuld. Voor de Europese, Canadese markt kwam de bezettingsgraad uit op respectievelijk 73 procent en 36 procent en voor de buureilanden in het Koninkrijk op 68 procent. De gemiddelde bezettingsgraad dezelfde maand vorig jaar in deze markten was respectievelijk 94, 93, 95 en 67 procent. Tijdens de maand augustus verwerkte de Arubaanse luchthaven gemiddeld negen vluchten per dag. Een jaar geleden waren dat er 35.

Voor september was de verwachting dat er 23.000 passagiers vanaf Luchthaven Reina Beatrix zouden vertrekken, maar vanwege de reisbeperkingen zal het uiteindelijke aantal vermoedelijk een stuk lager zijn. TUI heeft alle vluchten tot eind september gecanceld en Canadese luchtvaartmaatschappijen hebben besloten pas weer in oktober op Aruba te gaan vliegen. Het feit dat de grenzen met Latijns-Amerika nog niet zijn geopend, heeft ook effect op de cijfers. Aruba Airport Authority (AAA) verwacht in september niet meer dan twintig procent van de aantallen reizigers van september 2019 te verwerken. ,,De aantallen zijn nog steeds heel laag en nog lang niet op het niveau van pre-corona. Toch hebben we de raming voor augustus bijna gehaald. We blijven ons inspannen om zo goed mogelijk te presteren in deze turbulente en onzekere tijden”, aldus de cco van AAA, Barbara Brown.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *