28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 19:16

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaAntilliaans Dagblad | ‘Knops heeft lak aan Staten’

Antilliaans Dagblad | ‘Knops heeft lak aan Staten’

Mc William diep teleurgesteld in staatssecretaris | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het verzoek van de MAN-fractie in de Staten om staatssecretaris Raymond Knops (CDA) uit te nodigen voor een informele vergadering is door de Nederlandse bewindsman afgewezen.

MAN-Statenlid Giselle Mc William had er dinsdag tijdens het Statenoverleg over een gezamenlijk standpunt met betrekking tot de Caribische Hervormingsentiteit (CHE), geen goed woord voor over.

,,Knops heeft lak aan ons. Hij deelt liever voedselpakketten uit, om ons volk vooral afhankelijk te houden”, zo liet de politica in felle bewoordingen weten.

Zij voert aan: ,,De uitnodiging voor een informeel gesprek in de Staten was een opening om in dialoog te treden met de belangrijkste partner in de discussie rond de landspakketten, de consensusrijkswet en de CHE. Maar jammer genoeg heeft Knops laten weten dat er geen ruimte is in zijn agenda.”

Volgens Mc William is het niet ongebruikelijk dat Nederlandse politici op informele wijze luisteren naar de gevoelens in de Staten. Eerder is dat gebeurd met de Geschillenregeling door Knops en premier Mark Rutte. Ook Stef Blok heeft dit gedaan in verband met de problemen in Venezuela.

,,Het is dus geen ongewone vraag van de MAN. Maar Knops heeft lak aan de volksvertegenwoordiging. De MAN-fractie moet nu praten óver Knops in plaats van mét Knops. Er is nog steeds geen opening voor dialoog. We moeten gewoon een kruisje zetten en ondertekenen, terwijl bekend is dat de consensusrijkswetten van 10-10-‘10 ook niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd.

In de stukken staat nu alleen maar wat er allemaal ingeleverd en bezuinigd moet worden, maar als het om investeringen gaat en hulp bij de economische ontwikkeling, komen er allerlei beloftes die niet op papier worden gezet. Wij staan voor wederzijds respect, voor de dialoog. Als er ‘kon ku ta’ (naar het belieft) met ons omgegaan wordt, dan zal het resultaat ook ‘kon ku ta’ zijn. Ik ben van mening dat de Covid-19-problemen losgemaakt moeten worden van de landenpakketten en de hervormingen.

Het is triest hoe Knops de vele vragen in de Tweede Kamer heeft beantwoord. Wat een dieptepunt voor de Nederlandse politici die altijd de mond vol hebben van dialoog en gesprek. Ik vind het ronduit respectloos”, aldus een diep teleurgestelde Mc William.

Bron: Antilliaans Dagblad

25 reacties

 1. Weer een statenlid die op haar gevoelige
  De staten hebben al 50 jaar lak aan de bevolking!!

  De maat is vol, en eindelijk wordt er opgetreden!
  MAN shushi! Een van de smerigste partijenals het om hypocrisie neetkomt, met Don Martina voorop als zogenaamde “tata krioyo” di pueblo, met zijn psuedo socialistische signatuur!

  Links lullen, rechts vullen…. MAN shushi lust wel pap van deze autonomie op papier.

  Goed graaien, zonder pottekijkers, en elke keer weer een zak geld uit Nederland loslullen, die deze lui dan onderling verdelen via projecten , consultants en commissies

  Nu gaat er eens goed gecontroleerd worden…en dat vind niemand echt leuk blijkbaar!!

 2. Hr. De Haas
  U bent ontegenzeggelijk een erudiet en respectabel persoon. Des te meer is het jammer te moeten constateren dat u zich er wel heel makkelijk vanaf maakt. Respect vragen voor de politici geeft geen pas. De bevolking dient met respect behandeld te worden door die politici. En dat gebeurt niet. Als u de wederwaardigheden op het eiland intensiever gevolgd zou hebben , zoud u dat met mij eens zijn geweest. Past u op dat u niet in herinneringen blijft leven. Een soort tempo doeloe. Juist mensen van uw niveau zouden Curacao positief maar kritisch moeten bejegenen.

 3. ,,Knops heeft lak aan ons. Hij deelt liever voedselpakketten uit, om ons volk vooral afhankelijk te houden”, zo liet de politica in felle bewoordingen weten.”
  Het zijn de staten en de regering die lak heeft aan de bevolking; zij willen niet hervormen en een werkend economisch model opzetten, zij willen dat Curaçao een bodemloze put blijft en zij zijn het zelf die hun eigen bevolking afhankelijk houden van de voedselpakketten uit Nederland.

 4. Wie heeft er nu lak aan wie? De Staten geven al jaar na jaar blijk lak te hebben aan de kiezer. Zorgen er alleen voor dat de eigen (en die van familie en vriendjes) zakken gevuld worden. En daarmee zou Knops in discussie moeten? Niet dus!

  Wijs besluit Raymond, vooral de poot strak houden!

 5. @Shonfefe
  Ze willen echt geen onafhankelijkheid want ze weten dat ze het niet zonder hulp kunnen.
  En bovendien hun paspoort kwijtraken, vergeet het maar, ze zullen vooraan staan.

 6. ,Knops heeft lak aan ons. Hij deelt liever voedselpakketten uit, om ons volk vooral afhankelijk te houden”, zo liet de politica in felle bewoordingen weten.

  Knops geeft gewoon waar de prioriteiten liggen. Het volk helpen en niet een vergadering met de mensen die de reden zijn dat het volk honger heeft.

 7. Miss-lukt Griezel Mc willems spreekt even dom als dat ze uitstraalt. Laat haar haar brillenglazen poetsen want het ziet er niet uit. Door achterlijke figuren als wat er onder andere bij de MAN rondloopt met de Martina Mafia voorop hebben ervoor gezorgd dat we nu in de shit zitten en dat er voedselpakketten uitgedeeld moeten worden. Niet door de nutteloze regering met strontfiguren als een ruggenaatje, martinaatje etc. maar door mensen die wel fatsoen in hun donder hebben. De heer Knops walgt ook van de dommigheid die rond waggelt in het nep parlement op Curacao, dus hij verlaagt zich niet om dat onsamenhangend gewauwel van een dansleraar met twee linkerbenen, een miserabel Miss-je of een ongeletterde plaatjes draaier aan te horen. Griezel ga gewoon weg. Die klap van Jacinta was jammer genoeg niet harder aangekomen zodat je hersens de goede kant heen waren geschud.

 8. Deze mevrouw heeft geen idee wat de functie van de Staten is en met wie ze in discussie behoort te gaan.
  Een cursus lijkt dan ook geen overbodige luxe. Wel simpel houden svp.
  Omdat het geen prioriteit is ( eigen salaris eerst) ziet ze liever een gedeelte van de bevolking verhongeren dan dat Nederland de bevolking in leven houdt
  En dat noemt zich volksvertegenwoordiger.

 9. @ Mc W vergeet zeker dat zij zelf ook niet heilig is, ze vergat zelf een operatie naald te verwijderen als leider bij een zware operatie ! na een jaar werd de naald pas ondekt en weer verwijderd.

 10. De MAN heeft opzettelijk de uitnodiging aan dhr Knops de deur uit doen gaan wetende dat de man slechts 1 dag op Curacao zal zijn en reeds een volle agenda heeft. Het was te voorspellen dat de MAN daarna ontzettende beledigd zou zijn uit naam van “ het volk” . Als je dan ook nog de brief van de heren advocaten Sulvaran en Peterson ernaast gaat leggen dan missen we nog de vakbonden en dan kunnen we richting onafhankelijkheid gaan want daar gaat het bovengenoemde groepen om. Dan kunnen ze tenminste doorgaan met frauderen en stelen en lopen ze niet de kans dat uit onderzoeken die Nederland wil gaan uitvoeren de bewijzen van de fraudes etc naar boven komen.

 11. Wat een loser die vrouw, verschrikkelijk. Kun je nagaan wat er in de MAN gelederen allemaal rondloopt. En bovendien hoe moet je in tijden van een pandemie uitleggen dat je dochter als ‘vrijwilliger’ werkt, dat gelooft toch niemand (ook Knops) niet.
  De hele Staten is een lachertje, van veroordeelden tot postzegelplakkers, er voila de Volksvertegenwoordigers.
  Knops heeft niets met dit zootje ongeregeld te maken, zij zijn nl geen gesprekspartner.

 12. Aan de verpleegster McWilliam (hoe is het met uw dochter, Chanel Thijssen?):

  Als ik moest zitten met een Staten met daarin mondiman Pik Pisas, dj Doran, het wandelende strafblad Jacinta Constantia, de aartsluie Menki Rojer en de proleet Dos Santos dan zou ik daar ook voor bedanken.

 13. McWilliam slaat Knops publiekelijk in het gezicht met dergelijke uitspraken. Dit geeft maar weer aan dat deze mw niet in de Staten thuishoort. Wat een arrogantie en tevens domheid, het is ronduit stuitend. Er is waarschijnlijk sprake van een gevoel van totale machteloosheid, anders kan ik deze emotionele uitbarstingen niet plaatsen. Dit platvloerse gedrag van de politica doet Curacao echter op geen enkele wijze goed. Het enige dat McW prima heeft gedaan is het initiatiefwetsvoorstel inzake dierenwelzijn. De rest is dra-ma-tisch, (ondanks haar ongetwijfeld goede intenties). Graag nog een update van de resultaten van het door haar georganiseerde “vooruitstrevende” digitale ondernemersforum 2.0… Ik neem aan dat die actie de economie een enorme impuls heeft gegeven. Of was het uiteindelijk niet meer dan een digitale poppenkast? Van kijk mij eens voorop lopen in de digitale wereld.
  Het ontbeert deze mw werkelijk aan alle realiteitszin, leeft in een door politiek verziekte koker. Staat niet open voor argumenten, luistert niet naar stem van het volk. Ik vind u ronduit respectloos.

 14. uitdelen voedsel pakketten is inderdaad de best way forward: steun komt zo bij de mensen die het echt nodig hebben en niet directeuren met miljoenen salarissen die er niets van bakken

 15. De lolo van Hegelsom is helaas niet de enige, inmiddels heeft het gros van de bevolking óók lak aan de Staten aangezien deze bevolkt wordt door schaamtelozen als McShiiiit…

  De statenleden op hun beurt hebben niet alleen dit jaar blijk gegeven volkomen schijt te hebben aan onze bewoners dus wat verwacht deze nepotistische heks en nèt niet miss wel niet dan eigenlijk????

  Hou gewoon je smoeltje McShiit en ga iets zinsvols doen voor die 14k per maand…. Che

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties