Antilliaans Dagblad | Excuses FFK voor wijze van bekendmaking

Bicentini: Zo veel dingen kloppen niet | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het bestuur van Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) heeft gisteren excuses gemaakt voor de manier waarop vrijdag ‘alle betrokkenen’ het nieuws te horen kregen van de aanstelling van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van de Curaçaose selectie.

Op een persconferentie vertelde voorzitter Shaheen Elhage dat de wijze waarop de bekendmaking afgelopen vrijdag plaatsvond, ‘niet conform planning en de organisatie van FFK’ is verlopen. ,,Bij dezen bied ik mijn excuses aan aan alle leden, fans, de wereld van Curaçaos voetbal en iedereen die hierbij betrokken is”, aldus Elhage.

,,Wat vrijdag vanuit Nederland bekend is gemaakt, is niet door dit bestuur goedgekeurd en wordt niet op prijs gesteld. Het was ook voor ons een grote verrassing omdat we binnen onze organisatie een timeline hadden vastgesteld waarin we bepaalde dingen wilden afhandelen.”

Elhage bedankte ‘de staf die gedurende de gehele vorige voetbalperiode’ heeft gefunctioneerd en waartoe ook inmiddels ex-bondscoach Remko Bicentini behoort.

Bicentini kreeg afgelopen vrijdag via de media te horen dat hij als bondscoach was vervangen voor Guus Hiddink. En dat terwijl hij juist verschillende mijlpalen had behaald met de Curaçaose selectie.

Echter, zo stelt Elhage, het nieuws kon niet als een volledige verrassing komen omdat het bestuur van FFK al eerder het functioneren van Bicentini en andere stafleden ter evaluatie heeft gesteld. Uiteindelijk is er door het bestuur unaniem het besluit genomen de staf te vervangen, aldus Elhage. Volgens de timeline van het bestuur zouden betrokkenen hiervan gisterochtend op de hoogte worden gesteld, waarna de persconferentie zou plaatsvinden.

In een reactie laat Bicentini tegenover deze krant weten dat er ‘zo veel dingen niet kloppen’. Hij wilde er gisteren echter niet verder op in gaan en liet weten vandaag een reactie te zullen geven over de persconferentie van FFK.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “Antilliaans Dagblad | Excuses FFK voor wijze van bekendmaking

 1. De Rechtsstaat

  Ik citeer (bron, webpagina Voetbal International):

  “Daarom heb ik vooraf ook aangegeven dat de zaken correct afgehandeld moeten zijn, maar dat gaat qua tempo kennelijk een beetje op z’n Curaçaos”.

  Wat insinueer deze Hiddink nou eigenlijk?

 2. Vreemd, onsamenhangend en ongeloofwaardig; de onderste steen is nog niet boven. Overigens gaat dit niet over kleur, maar over voetbal, management, (mis)communicatie en wellicht ook geld. Met het verzoek aan Knipselkrant personen met racistisch taalgebruik (zoals bijvoorbeeld nu de heer B.S.) voor enige tijd te blokkeren, c.q., (bij herhaling) dit voor een langere periode, een jaar?, te doen.

 3. @Henk Pasman. Ik denk dan dat de halve wereld discriminerend is?
  Inclusiteit of diversiteit is eigenlijk precies hetzelfde. Zwarte mensen op posities zetten enkel om hun huidskleur (of seksuele geaardheid).
  Ooit gehoord van de Miss Black verkiezingen?

 4. @ Brian S

  Je commentaar is pure discriminatie:

  Wat is discriminatie?
  Discriminatie is mensen anders behandelen, achterstellen of uitsluiten op basis van (persoonlijke) kenmerken. Deze kenmerken worden discriminatiegronden genoemd.

  Discriminatie op de volgende gronden is wettelijk niet toegestaan. De wetgeving over gelijke behandeling beschermt de volgende persoonskenmerken:

  godsdienst
  levensovertuiging
  politieke gezindheid
  ras
  geslacht
  nationaliteit
  hetero- of homoseksuele gerichtheid
  burgerlijke staat
  handicap of chronische ziekte
  leeftijd

  Andere opmerking:
  Generaliseren is ook discriminatie!

 5. FFK is net zoals de overheid op Curacao. 1 grote wanorde met losers. Was het domein van Jean Fransciska.

  En we hadden een donkere YDK coach en die ruilen we in voor een makamba? Een witte man gaat de donkere spelers vertellen hoe ze moeten spelen?
  Is Sinterklaas terug?

 6. Nog steeds na deze verklaring, stel ik mij de vraag of dit niet anders had kunnen verlopen. Wie is binnen het bestuur uiteindelijk verantwoordelijk voor communicatie met de Pers?
  En waarom weten mensen buiten het bestuur wel van de wijziging en betrokkenen zelf niet?
  Dit is echt onder de maat en not done, hoe je omgaat met je eigen leden.

 7. Chaotisch allemaal, het bestuur van de bond zou in de Staten niet misstaan.

  Overigens blijkt Bicentini een klein dictatortje te zijn dat buiten redelijk goede resultaten niet functioneerde binnen de bond.

  Blijkt maar weer dat ieder verhaal twee kanten heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *