Telegraaf | Curaçao verbiedt alle dans- en muziekactiviteiten

Alle grote evenementen waren al geannuleerd.

WILLEMSTAD – Op Curaçao zijn alle muziek- en dansactiviteiten per direct verboden. In kerken mogen geen koren meer optreden. Bezoekers van bejaardentehuizen moeten verplicht een mondkapje dragen en wie naar een bar of restaurant gaat, moet contactgegevens achterlaten. Dat heeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth zondag bekendgemaakt.

Alle grote evenementen waren al geannuleerd.

Reden voor de maatregelen is de registratie van twee nieuwe coronabesmettingen. Het gaat in beide gevallen om lokale besmettingen, waarvan niet duidelijk is hoe de personen besmet zijn geraakt. Ze hebben niet onlangs gereisd of contact gehad met mensen die in het buitenland zijn geweest.

Daarmee zijn er op Curaçao nu in totaal vijf besmettingen, waarvan twee mensen al in quarantaine zaten voordat de besmetting werd ontdekt. Op het eiland zijn sinds maart maar 39 gevallen geregistreerd. Er is veel commotie ontstaan sinds eind vorige week de eerste lokale besmetting bekend werd gemaakt.

Gerstenbluth riep de bevolking op rustig te blijven en niet in paniek te raken. Hij gaf aan dat er de komende dagen ongetwijfeld nieuwe besmettingen bij zullen komen. „Maar de overheid zal er alles aan doen om personen met COVID-19 te achterhalen.”

Bron: Telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Curaçao verbiedt alle dans- en muziekactiviteiten

 1. Gerstenbluth is in paniek geraakt doordat de overheid onvoldoende maatregelen heeft genomen. Wie waren de contacten? “dat weten we niet”!? En waarom weten we dat niet? Omdat de lui die de besmetting opliepen hun gegevens niet hebben verstrekt.
  Was men op Aruba geweest? Had men contact gehad met iemand uit Aruba dat niet verteld kon worden omdat men dan prive moeilijkheden kan krijgen?
  Iemand die bij een bank werkt en z’n bakkes houd is niet t
  e vertrouwen.
  En MCB vindt het wel goed. Gewoon een kantoor sluiten en de openingstijden bij andere kantoren niet uitbreiden. Goed zo, bank.
  Groot geworden door de klanten maar nu onvoldoende service geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *